wymiana licznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- gentlemann
- Ma gadane
-
- VWGolf.pl Killer
wymiana licznika
powodem objawów takich są zimne luty układów scalonych odpowiadających za te wyświetlacze jak rozbierzesz licznik od jednego jak i drugiego odchodzą ścieżki które dochodzą do właśnie tych układów u brata był podobny przypadek jak u Ciebie tyle że z samym mfa przy pomocy takiego palniczka "mikropalnik lutownica gazowa precyzyjny"(sprawdż na aukcji alledrogo) ja u siebie taki kupiłem na targu dałem ( 5zł) odsłoniłem układ kawałkiem blaszki (żeby nie przegrzać go choć póżniej po odsłonięcju układu możesz tak ze 3 razy przejachac po nim poprostu by go wygrzac ale bardzo szybko ) i tak żeby wystawały same nózki szybkim ruchem 123 małym płomykiem po tych nóżkach tak żeby lut się przetopił jednocześnie uzyskał błyszczący srebrny kolor po takim zabiegu wszystko znowu działa poprawnie...
Ostatnio zmieniony sob lut 22, 2014 01:27 przez bioly05011, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- VWGolf.pl Killer
wymiana licznika
powodem objawów takich są zimne luty układów scalonych odpowiadających za te wyświetlacze jak rozbierzesz licznik od jednego jak i drugiego odchodzą ścieżki które dochodzą do właśnie tych układów u brata był podobny przypadek jak u Ciebie tyle że z samym mfa przy pomocy takiego palniczka "mikropalnik lutownica gazowa precyzyjny"(sprawdż na aukcji alledrogo) ja u siebie taki kupiłem na targu dałem ( 5zł) odsłoniłem układ kawałkiem blaszki (żeby nie przegrzać go choć póżniej po odsłonięcju układu możesz tak ze 3 razy przejachac po nim poprostu by go wygrzac ale bardzo szybko ) i tak żeby wystawały same nózki szybkimi *#cenzura#* 123 małym płomykiem po tych nóżkach tak żeby lut się przetopił jednocześnie uzyskał błyszczący srebrny kolor po takim zabiegu wszystko znowu działa poprawnie...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- gentlemann
- Ma gadane
wymiana licznika
bioly05011, dzięki za podpowiedź ale chyba wymienie po prostu na nowy, działający. Nie chce mi się tyle bawić, a na szrocie dostane za 30 zł licznik i 15 min roboty )
-
- VWGolf.pl Killer
wymiana licznika
ja niestety musiałem tak właśnie zrobić bo akurat to był od gti 16v wtedy ten jak szukałem kosztował 120 wolałem zrobić
- gentlemann
- Ma gadane
-
- VWGolf.pl Killer
wymiana licznika
ja wiem sam zegarek i kilometry
wymiana licznika
Witam wszystkich Podepnę się temat co by nie zaśmiecać forum. Rozglądam się za nowym licznikiem do mojego golfa III TDI 1z. Mam okazję kupić licznik o numerach 1H0 919 860H który pochodzi z golfa III TDI ale nieznam jego WGSZ (DPN). Wie ktoś może jaki WGSZ powinien bć w tym liczniku ?? Dodam ze sprzedający niema o tym pojęcia. Licznik ten to Motometer i jest napewno nowszy od mojego który jest z 94r a producent mojego to VDO no i moj ma numer 1H6 919 033 BM. Ciekawy jestem czy ten licznik który chce kupić będzie pasował zamiennie bez problemu do mojego autka ?? Niby jest z TDI ale numer licznika jest inny i stąd moje pytanie.
-
- VWGolf.pl Killer