Golf Mk4 Nie grają tylne duże głośniki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam niestety nie udało mi się znaleźć nic w szukajce podobnego do mojego problemu. Mianowicie problem u mnie wygląda tak że grają głośniki z przodu i głośniki z tyłu ale tylko małe, nie wiedzieć czemu nie grają duże dzisiaj odkręcałem tapicerkę z drzwi i sprawdziłem kostki czy są aby na pewno podłączone i były później wyjąłem radio i znalazłem jakby modyfikacje bo zaizolowane były przewody: Czerwony z białym paskiem, Niebieski z białym paskiem i Szary z białym paskiem. Czy orientuje się ktoś was w czym może leżeć problem?
-
- VWGolf.pl Killer
zacznij od sprawdzenia samych głośników i wyjścia z radia czy jest sygnał jeśli tu ok czas przejrzeć instalacje!
sprawdź kolor kabli które idą od głośników do radia i zobacz czy to przypadkiem nie te zaizolowane, swoją drogą jakieś one grube, jakie masz radio ? daj zdjęcie kostki ISO i radia
Patrzyłem wyjście z radia jest komplet 8 kabli w kostce. Radio JVC KD-X40, sprawdzałem wyjście na każdy głośnik w radiu i grało, Podejrzewam układ scalony przy głośnikach z tyłu bo jak przeglądałem na necie to jakiś jest. No i myślę ze sygnał do końca idzie na tył bo gra ten malutki wysoko-tonowy a on przecież dostaje sygnał po rozgałęzieniu w kostce przy tym dużym głośniku. W piątek wyjmę te duże i sprawdzę czy zagra jakiś inny
sprobuj ominac maly, podlaczajac kable bezposrednio do woofera
Problem rozwiązany przyczyną był spalony kondensator przy tych głośnikach wystarczy go ominąć i gra:)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
+ 12V (seryjne radia potrzebują dwa stałe plusy)Lipek51a pisze:Czerwony z białym paskiem
galaLipek51a pisze:Niebieski z białym paskiem
linia KLipek51a pisze:Szary z białym paskiem
a czy da rade połączyc tą Gale i K-bus? do radia tego jakie mam czy tylko seryjne obsługują te rzeczy?