Drogowe i mijania pala jednoczesnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Od poczatku majac mojego golfika mialem slabe swiatla... dzis mnie pokorcilo wyciagnac zarowke i zobaczyc czy moze jest jakis blad.... no i na drogowych pala mi 2swiatla jednoczesnie... tak ma byc? Zarowki h4.
Czy problem tkwi w kablach.... ?
Dodam ze gdy zapalone mam drogowe to moge mrugac swiatlami tak jak na mijania.... ponad to na dlugich slabo swieci mi niebieska kontrolka... gdy mrugne swiatlem dodatkowo to swieci mocniej..
Ciagle myslalem ze to brak przekaznikow ma tu wine ale mysle ze jeszcze jest problem w przewodach....
Czy problem tkwi w kablach.... ?
Dodam ze gdy zapalone mam drogowe to moge mrugac swiatlami tak jak na mijania.... ponad to na dlugich slabo swieci mi niebieska kontrolka... gdy mrugne swiatlem dodatkowo to swieci mocniej..
Ciagle myslalem ze to brak przekaznikow ma tu wine ale mysle ze jeszcze jest problem w przewodach....
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Masz golfa w wersji GT/GTI (z tego co widze po avatarze).
Oryginalnie miałeś lampy H1 + H1, co wymuszało aby na drogowych świeciły obydwie żarówki.
Teraz masz VF z żarówką H4, ale instalacja pozostała bez zmian. Efekt? Na drogowych świecą Ci obydwa włókna.
Żeby świeciły osobno trzeba zamienić któreś kable na kolumnie kierownicy (poszukaj, 30 sekund)
Oryginalnie miałeś lampy H1 + H1, co wymuszało aby na drogowych świeciły obydwie żarówki.
Teraz masz VF z żarówką H4, ale instalacja pozostała bez zmian. Efekt? Na drogowych świecą Ci obydwa włókna.
Żeby świeciły osobno trzeba zamienić któreś kable na kolumnie kierownicy (poszukaj, 30 sekund)
Przyciągając manetke poprawiasz styk - tutaj pomoże zamontowanie przekaźników.VentOlf pisze:Dodam ze gdy zapalone mam drogowe to moge mrugac swiatlami tak jak na mijania.... ponad to na dlugich slabo swieci mi niebieska kontrolka... gdy mrugne swiatlem dodatkowo to swieci mocniej..
Rust is lighter than carbon fiber
Wiec jezeli prad idzie na mijania i dlugie to jezeli dobrze mysle... jezeli uda mi sie zmienic ten kabelek... to same dlugie beda swiecily mocniej i dalej niz jednoczesnie oby dwa swiatla ??
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
a nie masz zworki w skrzynce czasem?? wtedy nie trzeba kabli zmieniać, wyjmujesz zworkę i gotowe
viewtopic.php?p=1023299" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?p=1023299" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
A nie ma Kolega problemu z masą lamp?
Gdyby tak dołączył Kolega na próbę kawałek przewodu do masy/blachy pojazdu i do BRĄZOWEGO przewodu danej lampy czy coś się zmieni?
Gdyby tak dołączył Kolega na próbę kawałek przewodu do masy/blachy pojazdu i do BRĄZOWEGO przewodu danej lampy czy coś się zmieni?
Re: Drogowe i mijania pala jednoczesnie
Mialem problem z masa.. auto mi wariowalo.. mam juz jednak poprowadzona nowa mase i jest wszystko ok, ale Lampy dalej swieca jak swiecily
NIe mam zadnej zworki wlozonej... a dalej pala mi 2 wlokna jednoczesnie :/
NIe mam zadnej zworki wlozonej... a dalej pala mi 2 wlokna jednoczesnie :/
To nie wyjaśnia czemu jedno włókno świeci słabiej.nitrox89 pisze:Oryginalnie miałeś lampy H1 + H1, co wymuszało aby na drogowych świeciły obydwie żarówki.
Teraz masz VF z żarówką H4, ale instalacja pozostała bez zmian
Zdecydowanie problem z masą lamp/przebicie na kablach. Zrób jak podpowiada kolega Zico63b, przeczyść wtyczki, zapsikaj IPA
Tak ale gdyby wina byla przy masie to nie rozłączalo by mi swiatel mijania po włączeniu drogowych ... ?