Witam.
Mam pół metra diody led i mam zamiar włożyć to do schowka nad radiem ( są tam takie podłużne otwory więc fajnie to bd wyglądać) i chciałem zapytać czy da się zrobić tak, żeby świeciły tylko jak będzie zapłon ? BO nie chce bawić się w żadne pstryczki. Więc można czy nie ? Jeżeli tak to proszę powiedzieć albo przybliżyć jak to zrobić.
Pozdrawiam.
Diody LED - świecą tylko gdy jest zapłon.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
możesz pociągnąć kabel prądowy z puszki bezpieczników tylko sprawdzić w którym pojawia się prod po stacyjce lub bezpośrednio ze stacyjki kable biegną wzdłuż kolumny kierowniczej
Myślę że prościej będzie poszukać w wiązce do radia, minus na brązowym, a plus na żółto-czerwonym, diody będą świeciły póki nie wyjmiesz kluczyka ze stacyjki.
Re: Diody LED - świecą tylko gdy jest zapłon.
a jak to dokładnie podłączyć ? sorry, nie jestem zielony, ale chce to zrobić dobrze, potrzebuje porady i tyle.marcgend pisze:Myślę że prościej będzie poszukać w wiązce do radia, minus na brązowym, a plus na żółto-czerwonym, diody będą świeciły póki nie wyjmiesz kluczyka ze stacyjki.
pozdrawiam.
kamilx94, podpiąc się do kabli których kolory napisał marcgend. Nie wiem czy da się to prościej wytłumaczyć
Re: Diody LED - świecą tylko gdy jest zapłon.
działa, jest OKShmatan pisze:kamilx94, podpiąc się do kabli których kolory napisał marcgend. Nie wiem czy da się to prościej wytłumaczyć