Problem ze światłami / postój
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam następujący problem: po włączeniu świateł pozycyjnych zapala się tylko podświetlanie tablicy rejstracyjnej, gdy załączę światła mijania zapalają się one jak również podświetlenie tablicy rejstracyjnej. Nie działają natomiast wszelkie inne postojówki łącznie z podświetleniem zegarów, climatronica itp. <--- załączają się one, gdy włączę światłą przeciwmgłowe ( one same działają normalnie ). Dodatkowo gdy załączę światła drogowe postoje i podświetlenia gasną... Co może być przyczyną ? Proszę o pomoc i pozdrawiam.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak masz od kogo to podmień włącznik świateł i sprawdź czy wszystko wróci do normy.
Nie bardzo mam od kogo podmienić... Ew. A3/Leon będą kompatybilne pod względem wtyczki ? Wiesz może jak wyciągnąć w golfie przełącznik bez rozbierania tych plastików pod kierownicą ?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Podmieniłem włącznik i nic, ale znałazłem problem. Były nim przepalone 2 bezpieczniki 5A (22 i 23). Przyczyna leżała w tunigowych reflektorach, które mam już od jakiegoś czasu - przewód do przeciwmgielnych był oryginalnie zmostkowany z pozycyjnymi. Dlatego mimo spalonych bezpieczników po włączeniu przeciwmgielnych pozycyjne zapalały się. Myślę że bezpieczniki się uszkodziły gdy przypadkiem przy wyłączonej stacyjce ruszyłem manetką kierunkowskazów - w tedy zamiast po jednej ze stron, zapaliły się wszystkie pozycyjne co przeciążyło układ(bezpiecznik). Taką mam przynajmniej teorię Narazie wszystko działa, zworki przy lampach oczywiście rozdzieliłem. Dziękuję za pomoc, jest mi bardzo miło, że uzyskałem wsparcie w tych trudnych dla mnie chwilach. Pozdrawiam serdecznie