Pytanie odnosnie kontrolek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Na zdjeciu ponizej widac te kontrolki, ktore zapalaja sie po wlozeniu i przekreceniu kluczyka (bez wlaczenia skilnika) i palą sie tak caly czas. Gasną dopiero jak wlacze silnik. Czy tak powinno być? Pytam sie dlatego ze ostatnio znajomy powiedzial mi ze powinny palić się tylko dwie. Samochod to Golf IV 1.4 16V Q z 2003 roku.
u mnie pali się tylko ta od aku zanim włącze silnik. Mój golf to 1.4 akq
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Mało tego, jeżeli jest tak samo jak u mnie (silnik APF), to gdyby kontrolki EPC i Engine Check się nie zapaliły na zapłonie, to samochód by po prostu nie zapalił.
W życiu piękne są tylko chwile
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
W goferze 4 1.6 2001 jest tak samo...vag nie wywala bledow (a czesto go podlaczam) wiec wszystko u Ciebie jest ok.
A w 1.8 co podczas zapalania powinno się podświetlić? Bo nie wiem, czy przypadkiem check engine nie mam odłączonej lampki.
- Mavrick
- Kontakt:
Po po przekreceniu kluczyka check powinien sie zaswiecic...(jezeli juz to raczej masz spalona zarowke). Podlacz pod vaga i zrob test zegarow i bedziesz wiedzial co go boli:).
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Pytanie odnosnie kontrolek
nie ma żarówek... są diody LED.Mavrick pisze:(jezeli juz to raczej masz spalona zarowke).
- Mavrick
- Kontakt:
Dzieki za sprostowanie bo wlasnie nie bylem pewny czy sa zarowki czy ledy.Waqa pisze:nie ma żarówek... są diody LED.
Jak na złość padła mi bateria w lapku i nie mam jak podłączyć. Zdażyłem tylko skasować błąd poduszek i zobaczyć jakie błędy ma silnik. Ehh;/