Golf gaśnie w czasie jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Witam mój samochod to golf 4 1.6 sr (AKL). Problem polega na tym iz wczoraj jak jechalem mój golf zgasł w czasie jazdy zapaliły sie wszystkie kontrolki ale po chwili zapalil sam bez zatrzymywania sie i jechalem dalej po dojechaniu do celu samochod stał jakies 4 godziny, po tym czasie wsiadlem do golfa i po przejechaniu 1km stało sie to samo, gdy dojechalem do domu wylaczyłem go i chcialem wlaczyc i co dziwne nie świeciło sie podswietlenie licznika kontrolki słabo sie paliły a rozrusznik kręcil jak wściekły a samochód nie chciał odpalic dopiero za 5 razem i wszystko wróciło do normy. Dodam może istotny fakt, rano wczoraj zanim stało się to pierwszy raz po odpalniu samochodu na zimnym silniku chodzil przez chwile jakby na 3 gary ale po 10 sekundach juz bylo ok. Dodam iż kable, swiece mają dopiero pół roku. Czy to może być cewka zapłonowa czy hall?? Pozdrawiam
[img]http://images47.fotosik.pl/289/cea2ab75517f81e2.jpg[/img].
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wszystkie kontrolki czyli które?
Jeżeli silnik sam zgasnie to zapali Ci się tylko kontrolka od ladowania.
Jeżeli zapala się reszta kontrolki jak przy wlaczaniu zapłonu to gubi gdzies zasilanie - zobacz kostke stacyjki.
Jeżeli silnik sam zgasnie to zapali Ci się tylko kontrolka od ladowania.
Jeżeli zapala się reszta kontrolki jak przy wlaczaniu zapłonu to gubi gdzies zasilanie - zobacz kostke stacyjki.
Dokładnie dzieje się tak jak napisales wszystkie kontrolki tak jak przy wlaczaniu zapłonu i co mnie zdziwiło że nie bylo podswietlenia licznika co też dało mi troche do myślenia. Jeszcze przypomniała mi sie taka akcja z przed paru miesięcy, że nie mogłem odpalic silnika przekręcalem stacyjke a rozrusznik nie reagowal, może faktycznie jest to wina kostki stacyjki co o tym myslisz?? zaraz ide jezcze go podepne pod vaga i zobacze co pokaże.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kostki stacyjki VAG nie pokaze.
Mozesz odpiac wtyczke z kostki stacyjki, zrobic kilka zworek by myslal ze ma przekrecony kluczyk i przejchac sie tak to bedzie wiadomo czy to wina kostki stacyjki.
Mozesz odpiac wtyczke z kostki stacyjki, zrobic kilka zworek by myslal ze ma przekrecony kluczyk i przejchac sie tak to bedzie wiadomo czy to wina kostki stacyjki.
Re: Golf gaśnie w czasie jazdy
a mam jeszcze pytanie jak samochód kręci i niechce odpalic czy to też moze byc wina kostki stacyjki ?? dodam że vag nie pokazał żadnych błędów czujników itp itd.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wlacz zapłon, polacz się ze sterownikiem silnika, wejdź w bloki pomiarowe i patrz na predkosc silnika.
Krec rozrusznikiem - jak zgubi komunikacje to brak zasilania, jak pokaze w blokach obroty na 0 to brak sygnalu z czujnika walu.
Po polaczeniu ze sterownikiem silnika nie można cofac stacyjki do tylu tak by wylaczyl się zapłon.
Krec rozrusznikiem - jak zgubi komunikacje to brak zasilania, jak pokaze w blokach obroty na 0 to brak sygnalu z czujnika walu.
Po polaczeniu ze sterownikiem silnika nie można cofac stacyjki do tylu tak by wylaczyl się zapłon.
Re: Golf gaśnie w czasie jazdy
Połączylem sie z ze sterownikiem silnika prędkość silnika caly czas pokazywał ani razu nie pokazał 0 ale co dziwne raz podczas kręcenia rozrusznikiem przerwał mi komunikacje i raz sie zdarzyło że odpalił za 3 razem i po tym jak odpalił za 3 razem wyskoczyły błędy w sterowniku silnika: 17978 Moduł sterujący zablokowany
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
1177 Moduł sterujący silnikiem
uszkodzenie - BŁĄD SPORADYCZNY
668 Napięcie na zacisku 30 za niskie
obwód przerwany
co to może oznaczać. może jakaś masa słaba. Pozdrawiam
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
1177 Moduł sterujący silnikiem
uszkodzenie - BŁĄD SPORADYCZNY
668 Napięcie na zacisku 30 za niskie
obwód przerwany
co to może oznaczać. może jakaś masa słaba. Pozdrawiam
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pierwszy blad mowi o tym ze sterownik nie dostal pozwolenia na start z immo. Powinie tu odpalic i zgasnac po sekundzie.
Drugi o uszkodzeniu komputera.
Trzeci o za niskim napieciu na 30 czyli zasilanie ECU prosto z aku. Pin nr 3 na wtyczce komputera. W blokach pomiarowych widac napieice jakie jest na sterowniku. Moze byc lichy akumulator i bedzie podobnie.
Drugi o uszkodzeniu komputera.
Trzeci o za niskim napieciu na 30 czyli zasilanie ECU prosto z aku. Pin nr 3 na wtyczce komputera. W blokach pomiarowych widac napieice jakie jest na sterowniku. Moze byc lichy akumulator i bedzie podobnie.