VW Bora silnik AHF 110KM. Od pewnego czasu mam problem z czujnikiem połozenia wału korbowego. Początkowo wyskakiwał błąd tego czujnika i był kasowany, pojawiało sie to dosyć często więc został on wymieniony na nowy org.
Problem jednak nie ustał, nadal co jakiś czas pojawia się ten błąd i nie mam pojęcia co jest przyczyną??? Auto poprawnie odpala, nie traci mocy, nie przerywa, nie gaśnie.
Może ktos miał podobny problem i coś podpowie?
Pozdrawiam!
Bora AHF - czujnik położenia wału korbowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Najpierw powinieneś podać kod i opis błędu a potem zadawać pytania bo nie wiemy czy masz przerwę lub zwarcie w obwodzie czujnika G28 czy też niewiarygodny sygnał z niego a to duża różnica. Jeśli błąd dotyczy zwarcia lub przerwy w obwodzie to już wiadomo, że trzeba przejrzeć wiązkę elektryczną, która do niego idzie a jeśli wybija błąd niewiarygodnego sygnału to pewnie problem będzie z tarczą impulsową na wale silnika.
Faktycznie zakręciłem się. Sorrki Kod: 4142 Czujnik prędkości obrotowej.
Dodam, że dziś kontrolka świec żarowych przestała sama mrugać bez kasowania błedu.
Dodam, że dziś kontrolka świec żarowych przestała sama mrugać bez kasowania błedu.