Witam
Posiadam golfa MK2 1.6 w automacie. Mam taki problem. Gdy auto nagrzeje się (wskazówka przekroczy połowe), samochód zaczyna gasnąć jak zatrzymuje się. Zauważyłem, że nie załącza się drugi stopien wentylatora. Podłączyłem drugi stopien wentylatora na krótko i już ten problem nie wystepował. Jaka może być przyczyna takiego zachowannia samochodu?
Wentylator chłodnicy - stopnie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
w golfie z manualem bez klimy wlącznik w chłodnicy lub bezpiecznik, czy automat nie ma jakowegoś sterownika do dodatkowego włączania wentylatorów na II biegu nie wiem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dziekuje za odpowiedź. Na pierwszym biegu wentylator normalnie sie włącza, na drugi tylko na krótko. A czy jest mozliwość żeby auto gasło po przekroczeniu połowy wskaźnika temperatury?
Drugi stopień wentylatora włącza sie bardzo rzadko. W moim Golfie prawie wcale sie nie włącza, chyba że stoje długo w korku. A jak się włączy to u mnie wskazówka jest na dobre 3/4 skali
MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=495792" onclick="window.open(this.href);return false;
a może ktoś wie czemu może nie działać pierwszy bieg wentylatora, drugi działa jak należny, Ibiza II 2,0 16V GTi