Problem z kierunkowskazami.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Znalazłem tu różne problemy ale u mnie jest trochę inaczej.
Mianowicie czasem przestają działać kierunkowskazy - generalnie nie miga na zewnątrz ani w środku nic nie cyka.
Jak włączę awaryjne to pali się na stałe guzik włączający.
Co ciekawe jak zamykam centralny z pilota to kierunki cykają i działąją.
Czasem działąją normalnie a czasem przestają.
Przekaźnik to chyba nie jest bo wtedy nie działały by wcale no i przy kliknięciu centarlnego też byłaby lipa, tak mi się bynajmniej wydaje.
Z góry dzięki za pomoc..dziwnie tak się po wawie jeździ bez kierunków ;/
Znalazłem tu różne problemy ale u mnie jest trochę inaczej.
Mianowicie czasem przestają działać kierunkowskazy - generalnie nie miga na zewnątrz ani w środku nic nie cyka.
Jak włączę awaryjne to pali się na stałe guzik włączający.
Co ciekawe jak zamykam centralny z pilota to kierunki cykają i działąją.
Czasem działąją normalnie a czasem przestają.
Przekaźnik to chyba nie jest bo wtedy nie działały by wcale no i przy kliknięciu centarlnego też byłaby lipa, tak mi się bynajmniej wydaje.
Z góry dzięki za pomoc..dziwnie tak się po wawie jeździ bez kierunków ;/
Odp: Problem z kierunkowskazami.
Powinienem zapytac o to na początku (a właściwie, to powinieneś sam to podać), o jakim aucie mówimy?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Zamykanie "z pilota" nie ma tu nic do rzeczy, to realizuje to sterownik centralnego.
Ja stawiałbym na uszkodzenie lub poluzowanie się w podstawie przerywacza kierunkowskazów/awaryjnych - bo jest wspólny. To "kostka" z pozycji 6 (pierwszy z prawej, pierwszy z góry), numerek na niej zwyczajowo 21, w wersjach z fabrycznym hakiem - 22.
Ja stawiałbym na uszkodzenie lub poluzowanie się w podstawie przerywacza kierunkowskazów/awaryjnych - bo jest wspólny. To "kostka" z pozycji 6 (pierwszy z prawej, pierwszy z góry), numerek na niej zwyczajowo 21, w wersjach z fabrycznym hakiem - 22.
Poruszałem przekaźnikiem i raz działa raz nie. Jadę po nowy - mam nadzieję że to tylko jego wina.
Rozebrałem go ale nie wygląda żeby coś się rozlutowało, a za bardzo się na tym nie znam. Z drugiej strony nowy kosztuje 27 zł więc nie ma co kombinować.
Rozebrałem go ale nie wygląda żeby coś się rozlutowało, a za bardzo się na tym nie znam. Z drugiej strony nowy kosztuje 27 zł więc nie ma co kombinować.
Re: Problem z kierunkowskazami.
Odświeżę, żeby ludziska miały pewność, bo u mnie było to samo w MK4
Zanikające kierunkowskazy, czy też palące się cały czas bez przerywania, potem włączające się co jakiś czas coraz rzadziej - włącznik świateł awaryjnych do wymiany
Do 30 zł spokojnie można znaleźć, ori chyba za jakieś 60-70 zł. Ja mam od roku zamiennik, jedyna różnica jest w dźwięku przerywnika, zamiennik moim zdaniem chodzi delikatniej. Oryginalny walił po uszach
Zanikające kierunkowskazy, czy też palące się cały czas bez przerywania, potem włączające się co jakiś czas coraz rzadziej - włącznik świateł awaryjnych do wymiany
Do 30 zł spokojnie można znaleźć, ori chyba za jakieś 60-70 zł. Ja mam od roku zamiennik, jedyna różnica jest w dźwięku przerywnika, zamiennik moim zdaniem chodzi delikatniej. Oryginalny walił po uszach
" Tylko krowa zdania nie zmienia. "
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To inny system: tu (w Golfie 4) włącznik awaryjnych ciągle przysparza kłopotów; w Golfie 3 jest znacznie trwalszy i daje inne objawy.g0rky pisze:Odświeżę, żeby ludziska miały pewność, bo u mnie było to samo w MK4