Plus po stacyjce do radia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Potrzebuję znaleźć we wtyczkach przy stacyjce kabel plusowy po stacyjce co oryginalnie dochodzi do kostki do radia. Auto to Golf III GTi z 1994r ( benzyna ).
W do radia nie mam oryginalnych kostek i nie widać nigdzie tych kabli ( pewnie gdzieś spadły niżej ).
Radio jest podpięte bezpośrednio pod akumulator przez bezpiecznik.
Chciał bym wykorzystać ten kabel do zasilenia świateł do jazdy dziennej, skoro i tak jest nie używany
Czy wie ktoś może który to kabel ( kolor ) i w której wtyczce ?.
W do radia nie mam oryginalnych kostek i nie widać nigdzie tych kabli ( pewnie gdzieś spadły niżej ).
Radio jest podpięte bezpośrednio pod akumulator przez bezpiecznik.
Chciał bym wykorzystać ten kabel do zasilenia świateł do jazdy dziennej, skoro i tak jest nie używany
Czy wie ktoś może który to kabel ( kolor ) i w której wtyczce ?.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
przy stacyjce kabel który dostaje napięcie '' po '' jest koloru czarnego , możesz wykorzystać tak samo kabel od styku S stacyjki , tam napięcie pokazuje się po włożeniu kluczyka o ile Twoja kostka ma ten styk , bo nie wszystkie miały
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
miś fazi pisze:przy stacyjce kabel który dostaje napięcie '' po '' jest koloru czarnego , możesz wykorzystać tak samo kabel od styku S stacyjki , tam napięcie pokazuje się po włożeniu kluczyka o ile Twoja kostka ma ten styk , bo nie wszystkie miały
u mnie plus po stacyjce jest czarno-niebieski
a ten styk S to jest, że tak sie wyrażę słaby, nadaje sie chyba tylko na sygnał do przekaźnika bo zasilić z niego nic nie można. Kiedyś padła mi kostka chyba po podłączeniu jednej żarówki pod ten kabel
Zgadza się że ten styk jest słaby , po pierwsze siadają sprężynki pod blaszką a po drugie nie jest zabezpieczony żadnym bezpiecznikiem , ale dla czego u Ciebie plus po stacyjce jest czarno - niebieski ?
Kabelka do styku S nie będę ruszał. Najbardziej zależało by mi na tym plusie po stacyjce od radia, bo gdzieś leży wewnątrz konsoli prawdopodobnie ucięty i nie zabezpieczony ( wnioskuję po reszcie kabli i tym co robił poprzedni właściciel ).
Najlepiej by mi pasował, bo jest wolny, ale i to, że wolał bym go znaleźć i chociażby zaizolować ( niby przez 4 lata nic nie było, no ale zawsze jest ten pierwszy raz ).
Jeżeli nie ten kabel, to już bardziej pasował by mi jakiś kabel z plusem po stacyjce pod maską ( mniej roboty ).
Najlepiej by mi pasował, bo jest wolny, ale i to, że wolał bym go znaleźć i chociażby zaizolować ( niby przez 4 lata nic nie było, no ale zawsze jest ten pierwszy raz ).
Jeżeli nie ten kabel, to już bardziej pasował by mi jakiś kabel z plusem po stacyjce pod maską ( mniej roboty ).
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
-
- Nowicjusz
U mnie w golfie jest koloru czarnego, nieco grubszy przewód od pozostałych.
- malinex2
- Ma gadane
Re: Plus po stacyjce do radia
Fakt jest slaby i bez zapezpieczenia ,ale co stoi na przeszkodzie aby zalozyc sobie jakis bezpiecznik miedzy radyjkiem a zasilaniem ? w sumie z tego co wiem to prawie kazde radio ma dodatkowy swoj bezpiecznik tak samo . Ja mam pod niego podlaczone radyjko chociarz fakt tak jak mowisz blaszki sie wyyrabiaja i nie zawsze mi zalapuje kiedy wloze kluczyk do stacyjki , czesto tez musze przekrecic o jedna pozycje dopiero zapala sie radyjko . Zeby to wszystko sie zjaralo musial byc pod niego podpiac wzmak wtedy to taaaak , napewno szlag by go trafil ;pmiś fazi pisze:Zgadza się że ten styk jest słaby , po pierwsze siadają sprężynki pod blaszką a po drugie nie jest zabezpieczony żadnym bezpiecznikiem , ale dla czego u Ciebie plus po stacyjce jest czarno - niebieski ?
Kupie kompletny pakiet GTI do golfa mk5 oraz znaczki GTD z golfa Mk6/ mk7 PW
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
malinex2 pisze: Zeby to wszystko sie zjaralo musial byc pod niego podpiac wzmak wtedy to taaaak , napewno szlag by go trafil ;p
A ja, gdy sie dopiero uczyłem to podłączyłem żarówkę taką jak w kierunkach pod ten kabelek żeby sprawdzić czy tam jest plus czy co to po jej podłączeniu szlak trafił mi kostkę może już była słaba...
nie wiem dlaczego ale taki kolor mam i to raczej oryginał jest bo żadnych cięć itp nie było widać...miś fazi pisze:ale dla czego u Ciebie plus po stacyjce jest czarno - niebieski ?