Montaż CAN i 1/2fis w AKL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- research1
- Użytkownik
- Kontakt:
VAG-COM 3.11 nie odpalisz na win7. Musisz sobie postawić maszynę wirtualną z winXP na laptopie i na tej maszynie wirtualnej (np. VMware) zainstalować VAG-COM'a 3.11.
Jeśli masz vag can comandera to powinieneś odczytać pin. Vag 3.11 idzie na vindzie 7 32 bit
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Odp: Montaż CAN i 1/2fis w AKL
Ja mam kkl'a na usb i spokojnie comanderem odczytuje pin.
Vag też mi działa na win 7 64 bit
Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2
Vag też mi działa na win 7 64 bit
Wysłane z mojego ST21i za pomocą Tapatalk 2
Kwestia sterowników jak zawsze
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Niestety poległem. Czy możliwe, że wtyczka t10w w moim przypadku jest zielona, znalazłem w niej również kable pom/brąz i pom/czar. Wtyczka ABS też przewody tego koloru. Postanowiłem zebrać wszystko razem do kupy, czyli ECU, ABS, t10w? i licznik - nadal lipa. Co skopałem? Może wina przewodów? Miałem tylko przewód YTDY 0.5 i zdecydowałem się nim połączyć.
gratuluję - ludzie czemu nie bierzecie do instalacji samochodowych jeszcze kabli antenowych/satelitarnych?niebor pisze:Miałem tylko przewód YTDY 0.5 i zdecydowałem się nim połączyć.
Pamietam jak był u mnie forumowicz co"robił instalację drzwi łączonymi kablami jakie miał pod ręką po 20/30cm łączone poprzez skrecanie i izolowane taśmą klejącą" - mówię - sfajczysz instalację a on że już miesiąc jeździ i jest ok. Po tygodniu dzwoni, że mu się instalacja na drzwiach zapaliła.
Zastanawia mnie jedno - czy żaden nie patrzy na schematy i nie zastanawia się czemu na schemacie jest napisane 0,35mm 05,mm i dlaczego przewody CAN czy airbag są skręcane razem ze sobą w warkocze. Czy jeśli za miesiąc po tych usprawnieniach w trasie podczas jazdy nagle zaczną się palić kontrolki ustalicie co jest przyczyną?
Bierzesz schemat - patrzysz jakie powinny być zastosowane przewody np 0,,35 - 0,5mm - idziesz do hurtowni i takie kupujesz lub jedziesz na szrot i takie sobie wycinasz.
Chłopie - wydałeś 100zł na sterownik silnika , ze 100zł na licznik a oszczędzasz 5zł na przewodach....
Jedno pytanie- sprawdziłeś czy we wtyczce zielonej licznika już jest linia CAN?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Jest dobrze - CAN odpalony, najlepsze,że na starym ECU immo tylko na liczniku, autko normalnie chodzi
Pozostaje teraz pozbyć się tych świecidełek, poza poduszkami bo to akurat u mnie prawdziwe
jest w stanie ktoś pomóc krok po kroku?
zastanawia mnie jeszcze dziwna wartość spalania, ale nie podłączyłem jeszcze manetki, może dlatego
Pozostaje teraz pozbyć się tych świecidełek, poza poduszkami bo to akurat u mnie prawdziwe
jest w stanie ktoś pomóc krok po kroku?
zastanawia mnie jeszcze dziwna wartość spalania, ale nie podłączyłem jeszcze manetki, może dlatego
środkowe kontrolki - vag - 17 - licznik - softcoding - zmiana kodowania - wpisz 02xxx gdzie xxx to wartości 142 i te wartości pozostają bez zmianniebor pisze:jest w stanie ktoś pomóc krok po kroku?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Softcoding pomógł. Choinka zgasła, tylko immo się wydziera, ale to pół biedy. Manetka podłączona - działa, ale problemów ciąg dalszy. Mianowicie komputer pokazuje wszystko oprócz spalania, wczoraj jeszcze próbował pokazać jakieś 0,2 jak na zdjęciu, dziś już tylko 0,0 . Przypomnę, że mam stary ECU z końcówką BF, może tu jest problem?
Druga sprawa, to licznik trochę przekłamuje - pokazuje więcej niż naprawdę
Druga sprawa, to licznik trochę przekłamuje - pokazuje więcej niż naprawdę
raczej takniebor pisze: Przypomnę, że mam stary ECU z końcówką BF, może tu jest problem?
kodowanie licznika - ostatnia cyfraniebor pisze:Druga sprawa, to licznik trochę przekłamuje - pokazuje więcej niż naprawdę
Zamieniłem komputery próbując sprawdzić te spalanie, ale w tak krótkim czasie (immo) nic nie ujżałem. Natomiast po włożeniu z powrotem starego ECU spalanie nagle zaczęło pokazywać, ale dosłownie na kilkanaście sekund, po czym wartość spadała sukcesywnie do 0,0 i tak już zostało o co chodzi ?
Prawdopodobnie masz licznik z immo2 a on nie pokazuje spalania w l/h tylko w l/100km
Tak tylko że na postoju musi pokazywać w l/h, a Ty pisałeś że udaje Ci się uruchomić silnik tylko na chwilkę (immo). Więc z tego co zrozumiałem nie mogłeś samochodem jechać.