Witam, samochodzik którego dotyczy usterka to Golf III 1.9 TDI 90km 1Z z 1996 roku, mianowicie autko od pewnego czasu traciło moc, raz przyspieszał normalnie a raz w ogolę nie chciał, jakiś czas temu kompletnie osłabł i zaczął wchodzić w tryb awaryjny, czyli obroty stawały na 3tys obrotów no i praktycznie nie przyspiesza, podłączyłem go pod VAG'a i w grupie 003 w polu gdzie wyświetlane są aktualne parametry przepływomierza, to na biegu jałowym wartość wyświetlana jest na poziomie 200 jednostek (nie wiem dokładnie jakie to jednostki), przy dodawaniu gazu wartość zamiast iść w gore to spada do około 144 jednostek. W polu zakładane wartości są na poziomie 1500-2000 jednostek, wiec wychodzi na to ze mój przepływomierz nie domaga, obecnie mam wyciągnięta wtyczkę wiec jest trochę lepiej ale mimo wszystko samochód jest strasznie zamulony zresztą to oczywiste. Pytanie czy to jest na 100% przepływomierz czy morze być gdzieś jakieś przebicie bo podobno jest tez taka możliwość, a wole wiedzieć przed zakupem nowej przepływki aby nie wydać kasy na darmo.
Nie proście o logi bo nie mam kabla dzialającego z vag come'em, mogę działać tylko z polskim vagiem ale poza logami w tej kwestii z tego co wiem daje on rade. Przepraszam również za niekompletne informacje o grupie 003 ale pomiary robilem kilka dni temu i z racji ze dopiero teraz mam czas to o tym pisze, a nazwa tych jednostek wypadła mi z głowy, sądzę jednak że dla osób znających się na temacie to żadna przeszkoda
Pozdrawiam i proszę o odpowiedz