Brak wtyczki do podlaczenia komputera diagnostycznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam Jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumiałość Mam problemik z autkiem Golf 4, 2000 rok 1.4 16v a dokladnie z brakiem gniazda do ktorego mozna podlaczyc komputer dignostyczny , szukalem wtyczki wszedzie i tutaj kieruje pytanko czy jest jakis sposob zeby podlaczyc komputer??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jest, dorobić wtyczkę oczywiście (a właściwie to gniazdo)
pozdrawiam
pozdrawiam
MK3 ADZ->AGU
-
- Nowicjusz
To super, mogl bys mi podac schemat jak i z czym to zjesc......chodzi mi o to gdzie to podlaczyc czy lepiej dac do serwisu zeby ogarneli mi ten temat ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
dokładnie jak napisał fafik, gniazdo w golfie IV znajduje się nad popielniczką, łapiesz plastik palcami i wysuwasz do siebie, złazi lekko.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeżeli nie masz co robić z sianem...kromasek87 pisze:czy lepiej dac do serwisu zeby ogarneli mi ten temat ??
kup gniazdo z uciętymi kablami i podłącz w aucie...
brązowy - masa, możesz podłączyć do wtyczki radia do kabla tego samego koloru
czerwono/biały - +12V, oryginalnie bezpiecznik nr 12, możesz podłączyć do wtyczki radia do kabla tego samego koloru
czarno/niebieski - +12V po zapłonie, jak dobrze pamiętam oryginalnie bezpiecznik nr 5, można podłączyć w wielu miejscach...w zależności od wyposażenia auta
szaro/biały - linia K, możesz podłączyć do wtyczki radia do kabla tego samego koloru
pomarańczowo/czarny, pomarańczowo/brązowy - te kabelki znajdziesz przy liczniku w pinach 19 i 20 zielonej wtyczki
-
- Nowicjusz
Re: Brak wtyczki do podlaczenia komputera diagnostycznego
Qto pisze:jeżeli nie masz co robić z sianem...kromasek87 pisze:czy lepiej dac do serwisu zeby ogarneli mi ten temat ??
kup gniazdo z uciętymi kablami i podłącz w aucie...
brązowy - masa, możesz podłączyć do wtyczki radia do kabla tego samego koloru
czerwono/biały - +12V, oryginalnie bezpiecznik nr 12, możesz podłączyć do wtyczki radia do kabla tego samego koloru
czarno/niebieski - +12V po zapłonie, jak dobrze pamiętam oryginalnie bezpiecznik nr 5, można podłączyć w wielu miejscach...w zależności od wyposażenia auta
szaro/biały - linia K, możesz podłączyć do wtyczki radia do kabla tego samego koloru
pomarańczowo/czarny, pomarańczowo/brązowy - te kabelki znajdziesz przy liczniku w pinach 19 i 20 zielonej wtyczki
Dzieki za podpowiedz bede próbował sie bawic z tym
Nawiazalem ten temat poniewaz chcialbym sie dowiedziec przez kompa co mi w silniku klupie tak jak by byl to diesel przy niskich obrotach slychac mocno a przy dodawaniu niknie ten klekot moga to byc panewki z walka rozrzadu???
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Re: Brak wtyczki do podlaczenia komputera diagnostycznego
Fafik258 pisze:Nad popielniczka szukales?
Nie ma nigdzie i to mnie wlasnie dziwi byly wersje aut ktore nie mialy takiego zlacza???
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie, po zdjęciu plastików może okazać się że gniazdo jest gdzieś zawinięte...lub znajdziesz ucięte kable.kromasek87 pisze:byly wersje aut ktore nie mialy takiego zlacza???
PS. Na przyszłość nie pisz posta pod postem, chcesz coś dodać to używaj opcji "edytuj"