Kontrolka od Airbag
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Kontrolka od Airbag
Witam. Od jakiegos tyg zapala mi się kontrolka od airbag. Po podlaczeniu pod komputer okazalo sie ze pod siedzeniem pasazera. Majster powiedzial ze to typowy klopot tych kontrolek w golfach. Powiedzial ze mozna z tym jezdzic. Probowal wykasowac ten blad ale nic to nie dalo za pierwszym razem ani za 10 . Powiedzial mi gdzie szukac tych wtyczek od poduszki pod siedzeniem. Dzis zagladajac pod siedzenie okazalo sie ze mam urwany jeden kabelek a mianowicie bialy. Najgorszy problem w tym ze przy samej wtyczce. Sa sposoby moze na to zeby to zlaczyc inaczej ? I czy mozna lutowac czy musialbym kupywac cala wiazke kabli nowych ?
Odp: Kontrolka od Airbag
Mozesz lutowac. Piny z wtyczki tez da sie wyciagnac, wiec nic strasznego sie nie stalo. Wyjmij fotel, bedziesz mial dobry dostep i ogarniesz bez problemu.
-
- Nowicjusz
Kontrolka od Airbag
Ok dzieki. Wole sie dopytac najpierw niz odpierdzielic jakas maniane. Dzieki za odpowiedz.
Nie ma za co. Na czas naprawy odepnij akumulator zeby nie nabroic bardziej.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kontrolka od Airbag
Akumulatora nie trzeba odpinac bo sterownik poduszek ma tylko zasilanie po stacyjce.
Z drugiej strony Przezorny Zawsze Ubezpieczony
Z drugiej strony Przezorny Zawsze Ubezpieczony
Kontrolka od Airbag
Wiem o tym ale lepiej odpiac aku zeby nie zrobic niepotrzebnie jakiegos zwarcia. Szczegolnie jak ktos nie ma wprawy.
-
- Nowicjusz
Kontrolka od Airbag
Dla bezpieczenstwa odpielem Dzieki wielkie :] juz zrobione teraz jechac i wykasowac ten blad bo dalej sie pokazuje a juz powinno byc wszystko dobrze z kablami
Kontrolka od Airbag
Witam,
podłącze się pod temat...
Odłączyłem dziś taśmę poduszki kierowcy na jakieś 5 min. Po podłączeniu wszystko było OK jednak po kilku minutach zapaliła się kontrolka airbag i już nie gaśnie.
Sprawdziłem czy taśma jest dobrze podłączona.
Jaka może być tego przyczyna?
Golf MK3 '98
Dzięki za pomoc.
podłącze się pod temat...
Odłączyłem dziś taśmę poduszki kierowcy na jakieś 5 min. Po podłączeniu wszystko było OK jednak po kilku minutach zapaliła się kontrolka airbag i już nie gaśnie.
Sprawdziłem czy taśma jest dobrze podłączona.
Jaka może być tego przyczyna?
Golf MK3 '98
Dzięki za pomoc.
-
- Nowicjusz
Kontrolka od Airbag
Prawdopodobnie musisz pod komputer podlaczyc. Mialem tak samo w VW Polo i tylko komputer pomogl.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kontrolka od Airbag
Najlepiej odczytac bledy bo wcale nie musi chodzic o blad tasmy.
Jezeli sciagales tasme i nia kreciles a pozniej ja wlozyles do auta to mozliwe ze sie zerwala bo byla zle ustawiona, jezeli byla tylko odlaczona poduszka a kierownica nie byla zdejmowana to tasma cala.
Jezeli sciagales tasme i nia kreciles a pozniej ja wlozyles do auta to mozliwe ze sie zerwala bo byla zle ustawiona, jezeli byla tylko odlaczona poduszka a kierownica nie byla zdejmowana to tasma cala.
Kontrolka od Airbag
Mi też pojawił się błąd Airbag. Ale czy ten błąd można "wykasować" odłączając akumulator ? Taki reset ? W Saab'ach to działało
Pozdrawiam ...
Pozdrawiam ...
Profesjonalna konwersja i obróbka audio-video D-SVHS-C, DVD, Bluray, DCC, MD, DAT, DTRS, CC, VINYL, SACD
Mobile: 797 195 021
Re: Kontrolka od Airbag
No niestety dowiedziałem od poprzedniego właściciela właśnie I do tego okazało się, że po raz kolejny złączki fotela (miał to samo). Widać niestety iż to problem wszystkich Gofrówcinek2004 pisze:Blad poduszki mozna wykasowac tylko komputerem.
Pozdrawiam.
Profesjonalna konwersja i obróbka audio-video D-SVHS-C, DVD, Bluray, DCC, MD, DAT, DTRS, CC, VINYL, SACD
Często sie to zdarza w 3D, gdy składasz fotel wystarczy chwilowy brak styku i pojawia sie błąd.
Problem rozwiązałem wyciągając piny z wtyczki i doginajac wąsy aby mocno dociskaly. Trzeba też je oczyścić z wszelkich nalotów.
Problem rozwiązałem wyciągając piny z wtyczki i doginajac wąsy aby mocno dociskaly. Trzeba też je oczyścić z wszelkich nalotów.