Witam
Opisze problem jaki dopadł moje autko i elektrycy nie potrafią sie za to zabrać. Może do słabych trafiłem ale może ktoś z forum poda jakiś adres elektryka co to ogarnie
Nagle przestał działać spryskiwacz przedniej i tylnej szyby.Pierwsze co normalny człowiek zrobi to sprawdzi bezpiecznik (był oczywiście przepalony) oznacza że jest jakiś problem.
Wsadziłem drugi naciskam manetkę od spryskiwacza ( trzask bezpiecznika) .Pompkę odłączyłem ponowna próba bezpiecznik przepala.Gdy bezpiecznik jest przepalony, po włączeniu wycieraczek przednich rusza wycieraczka tylna i tak sobie chodzi do momentu włożenia nowego bezpiecznika. Dodatkowo zapaliło się światło przeciwmgielne tylne czy to bezpiecznik jest dobry czy przepalony lampa świeci .VAG pokazał " 2398(0x095E):29 Sterowanie pompy mycia tylnej szyby Przerwa/zwarcie do masy Lamp OFF sporadyczny" oraz "156(0x009C):29 Sterowanie pompy układu mycia szyb Przerwa/zwarcie do masy Lamp OFF sporadyczny" Teraz pytanie gdzie tkwi błąd.
Uprzedzę dywagacje na temat "dzwona" i że źle zrobiona naprawa. Auto nie posiadało przygody blacharskiej , od nowości w moich rękach Golf V 2004
Dzieki za info i wszelkie sugestie
Dodam że kabelki pod maska wyglądają na nietknięte przez czas lub inne ostre przedmioty
Nie działają spryskiwacze (pali bezpiecznik) Golf V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam sprawdzałeś kable te co wchodzą do tylnej w tej osłonie gumowej one tam lubią się przerwać
Witamstaczek1973 pisze:Witam sprawdzałeś kable te co wchodzą do tylnej w tej osłonie gumowej one tam lubią się przerwać
Sprawdziłem. Na 16 kabelków jakie przechodza przez dwie przelotki 14 z nich było z uszkodzona izolacją z czego 10 zespoliło sie w jeden kabel
Kabelki wymienione wszystko hula jak należy
Dzieki za pomoc. "pomagier" dodany