Kierunkowskazy, światła drogowe i klakson
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam taki problem. Gdy przekręcam kluczyk w stacyjce to dioda od kierunkowskazów lekko świeci tak na 50% a gdy przełączę manetkę kierunkowskazów to świeci się światłem ciągłym. tak samo nie mogę włączyć świateł drogowych, tylko świecą gdy przytrzymam manetkę. I jeszcze klakson. Wszystkie bezpieczniki ok, manetka też bo ją sprawdzałem na krótko. wie ktoś co to może być?
Włącznik świateł awaryjnych do wymiany albo jego wszystkie styki. Takie są objawy jak się go wyciąganie.
co do kierunków to tak jak pisał kolega wyżej, co do świateł drogowych stawiał bym na manetke bo raczej przekaźników od tego nie było. a tam chyba jedno napięcie dochodzi jesli się nie myle. może juz stara i nie przełącza. a klakson to bym sprawdził czy napiecie dochodzi do niego i czy słychać przekaźnik bo powinien być, prawy górny róg.
Klakson włączany jest masą, tak więc należy sprawdzić czy gdzieś nie ma przerwy w obwodzie. Najczęściej brak jest połączenia przy maglu, sprawdź czy gdzieś się nie odłączył przewód w jego okolicy.
kalkson przewody ok, a kierunki sprawdzałem przełącznikiem kumpla i dalej nic, a mój u niego działał więc dalej nie wiem co jest nie tak
który masz rocznik auta? masz włącznik awaryjnych osobno czy w pajaku?
nie rozwiązałes jeszcze problemu? a weż zamień może przekaźnik od kierónków, jak nie to sprawdz taka wtyczke jest pod ta osłona plastkikowa nad pedałem gazu. taka wielka,