Tylna wycieraczka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tylna wycieraczka
Witam.
Moja wycieraczka odmawia mi posłuszeństwa od pewnego czasu. Początkowo działała czasami jak jej się chciało lecz teraz już w ogóle nie rusza. Rozebrałem dziś osłonę aby dostać się do silniczka i przed rozebraniem silniczka od wycieraczki chciałbym sprawdzić czy do kostki końcowej dochodzi prąd. Po odpięciu kostki od silniczka przekręceniu zapłonu i włączeniu wycieraczki patrzę próbówką w kostce kabelki i w żadnym nie ma prądu. Chciałbym się dowiedzieć czy może coś źle sprawdzam ?? Czy może to po prostu jest bezpiecznik spalony ? Jeśli bezpiecznik to który i gdzie on się znajduje.
Proszę o pomoc w sprawdzeniu czy prąd dochodzi do silniczka.
Moja wycieraczka odmawia mi posłuszeństwa od pewnego czasu. Początkowo działała czasami jak jej się chciało lecz teraz już w ogóle nie rusza. Rozebrałem dziś osłonę aby dostać się do silniczka i przed rozebraniem silniczka od wycieraczki chciałbym sprawdzić czy do kostki końcowej dochodzi prąd. Po odpięciu kostki od silniczka przekręceniu zapłonu i włączeniu wycieraczki patrzę próbówką w kostce kabelki i w żadnym nie ma prądu. Chciałbym się dowiedzieć czy może coś źle sprawdzam ?? Czy może to po prostu jest bezpiecznik spalony ? Jeśli bezpiecznik to który i gdzie on się znajduje.
Proszę o pomoc w sprawdzeniu czy prąd dochodzi do silniczka.
Tylna wycieraczka
Przerwane kable między łączeniem budy z klapą. Na 100%.
Bez dymu nie ma ognia... TDI
Tylna wycieraczka
Ściągasz tą gumową osłonę i lutujesz kable. Nie ma tam żadnej magii. Trochę gimnastyki jest bo osłony całkiem nie zdejmiesz ale dasz sobie radę.
Tylna wycieraczka
No i masz przyczynę. Polutuj je i sprawa z głowy. Ewentualnie jak są za krótkie to porób wstawki.
Tylna wycieraczka
Są za krótkie zabiorę się za lutowanie po południu i muszę porobić wstawki dzięki za pomoc