Światła - przygasają
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Światła - przygasają
Otóż chodzi o to, że gdy przy zamkniętych szybach naduszę żeby się "zamykały" to delikatnie przygasają światła mijania. Tak jakby zabrakło prądu. Co musiałbym sprawdzić/wymienić? Jestem w tych sprawach zielony.
Światła - przygasają
Witam,
mi ostatnio w mk2 też przygasały jak cokolwiek innego robiłem inną elektryką np włączony kierunek czy wycieraczki. Bałem się że to alternator się posypał i daje mniejszy prąd ale ostatecznie okazało się, że słabo kleme miałem przykręconą na aku - odkręciłem, przeczyściłem i teraz jest tak jak być powinno światełka świecą aż miło
mi ostatnio w mk2 też przygasały jak cokolwiek innego robiłem inną elektryką np włączony kierunek czy wycieraczki. Bałem się że to alternator się posypał i daje mniejszy prąd ale ostatecznie okazało się, że słabo kleme miałem przykręconą na aku - odkręciłem, przeczyściłem i teraz jest tak jak być powinno światełka świecą aż miło
Światła - przygasają
Sprawdź czy przygasają ci tez na zwiększonych prędkościach obrotowych. Bo jeżeli tylko na biegu jałowym to ogólnie jest to naturalną sprawą.
- forevwers
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Światła - przygasają
dokaldnie, mam to samo u siebie. silnik szyby nie obraca sie (bo nie ma jak) i powoduje duze obciazenia. przy wiekszych obrotech (wiekszy prad ladowania tego nie widac.marcin7x5 pisze:Sprawdź czy przygasają ci tez na zwiększonych prędkościach obrotowych. Bo jeżeli tylko na biegu jałowym to ogólnie jest to naturalną sprawą.
-
- Nowicjusz
Re: Światła - przygasają
Dziękuje za odpowiedzi.
Teraz przypomniało się mi jeszcze, że raz na jakieś 5 minut światło na dosłownie sekunde zgaśnie i się zapala spowrotem - chodzi o światła wewnątrz samochodu + te w bagażniku. Przy zgaszonym silniku tak robił, przy odpalonym nie sprawdzałem. To jakiś problem?
Teraz przypomniało się mi jeszcze, że raz na jakieś 5 minut światło na dosłownie sekunde zgaśnie i się zapala spowrotem - chodzi o światła wewnątrz samochodu + te w bagażniku. Przy zgaszonym silniku tak robił, przy odpalonym nie sprawdzałem. To jakiś problem?