Wariujace liczniki temperatury silnika oraz benzyny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam szukalem tematu ale nie moglem znalesc niedawno kupilem golfa ale mam pewien problem ze wskaznikami otoz kiedy silnik jest zimny wszystkie wskazowki dzialaja poprawnie lecz kiedy nagrzeje sie i wskazowka od temperatury osiagnie 90 stopni po kilku kilometrach poprostu spada na dol na 0 stopni i w tym samym czasie wskazowka od paliwa takze maleje i zawiesza sie troche ponad rezerwa od czasu do czasu wskazniki te podnosza sie i opadaja o co moze chodzic ?
Jeśli chodzi o wskazówkę temperatury to prawdopodobnie wina czujnika temp. cieczy chłodzącej. Mam to samo.
Re: Wariujace liczniki temperatury silnika oraz benzyny
tylko te dwa wskazniki ci wariuja ?? moze predkosciomierz tez szwankuje.... przyjrzyj sie bo u mnie mialem wariacje temp, paliwa predkosciomierza.... wina byl impulsator na skrzyni. dokladniej niedopieta kostka... sprawdz. mozesz vagiem sprawdzic co jest nie takeragon932 pisze:Witam szukalem tematu ale nie moglem znalesc niedawno kupilem golfa ale mam pewien problem ze wskaznikami otoz kiedy silnik jest zimny wszystkie wskazowki dzialaja poprawnie lecz kiedy nagrzeje sie i wskazowka od temperatury osiagnie 90 stopni po kilku kilometrach poprostu spada na dol na 0 stopni i w tym samym czasie wskazowka od paliwa takze maleje i zawiesza sie troche ponad rezerwa od czasu do czasu wskazniki te podnosza sie i opadaja o co moze chodzic ?