Wariujace liczniki temperatury silnika oraz benzyny

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

eragon932
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: eragon932 » pt lut 22, 2013 15:33

Witam szukalem tematu ale nie moglem znalesc :) niedawno kupilem golfa ale mam pewien problem ze wskaznikami otoz kiedy silnik jest zimny wszystkie wskazowki dzialaja poprawnie lecz kiedy nagrzeje sie i wskazowka od temperatury osiagnie 90 stopni po kilku kilometrach poprostu spada na dol na 0 stopni i w tym samym czasie wskazowka od paliwa takze maleje i zawiesza sie troche ponad rezerwa :) od czasu do czasu wskazniki te podnosza sie i opadaja o co moze chodzic ?

Awatar użytkownika
arek607
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: arek607 » śr lut 27, 2013 21:53

Jeśli chodzi o wskazówkę temperatury to prawdopodobnie wina czujnika temp. cieczy chłodzącej. Mam to samo.

VW Golf 1.9 TDI AJM 115KM LINK

Obrazek

Awatar użytkownika
eFIeLiPeO
Użytkownik
Użytkownik

Re: Wariujace liczniki temperatury silnika oraz benzyny

Post autor: eFIeLiPeO » sob mar 02, 2013 11:19

eragon932 pisze:Witam szukalem tematu ale nie moglem znalesc :) niedawno kupilem golfa ale mam pewien problem ze wskaznikami otoz kiedy silnik jest zimny wszystkie wskazowki dzialaja poprawnie lecz kiedy nagrzeje sie i wskazowka od temperatury osiagnie 90 stopni po kilku kilometrach poprostu spada na dol na 0 stopni i w tym samym czasie wskazowka od paliwa takze maleje i zawiesza sie troche ponad rezerwa :) od czasu do czasu wskazniki te podnosza sie i opadaja o co moze chodzic ?
tylko te dwa wskazniki ci wariuja ?? moze predkosciomierz tez szwankuje.... przyjrzyj sie bo u mnie mialem wariacje temp, paliwa predkosciomierza.... wina byl impulsator na skrzyni. dokladniej niedopieta kostka... sprawdz. mozesz vagiem sprawdzic co jest nie tak ;)

MK IV by eFIeLIPeo powolutku do przodu...
viewtopic.php?f=89&t=370827&p=5431527#p5431527
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”