Witam.
Otoż mam problemik z moim czołgiem, jeździłem dziś po mieście i wydawało się, ze jest wszystko wporządku. Gdy tu nagle podczas ruszania zapaliła sie kontrolka ABS a wraz z nią czerwony wykrzyknik . Sprawdziłem płyn hamulcowy, w normie. Poruszałem tymi bezpiecznikami przy akumulatorze i nic to nie dało. Po podłączeniu komputerka ukazało taki błąd: 00668 - supply voltage terminal 30 16-10 - signal outside specifications - intermittent .. Co z tym fantem robić? Z góry dziekuje za odpowiedz.
Kontrolka ABS wraz z wykrzyknikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Błąd oznacza spadek napiecia lub słabe napiecie ,sprawdz klemy wszystkie masy i przewody kostke przy pompie abs!
Re: Kontrolka ABS wraz z wykrzyknikiem
OK postaram się jutro to posprawdzać. Nic sie nie stanie jak z tym bede jezdził?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie będzie działał ABS...i pewnie w niedługim czasie stopi Ci się skrzynka bezpieczników na akumulatorze - moim zdaniem tam jest przyczyna problemuDomaniak pisze:Nic sie nie stanie jak z tym bede jezdził?
możesz mieć taki problem, jak słaby styk w tej puszce przy akumulatorze i dlatego pokazuje Ci się ten błąd.
Przede wszystkim zrób tak jak napisał kolega muszkatobiasz, jeśli wszystko będzie ok to prawodpodobnie to co ja napisałem.
Przede wszystkim zrób tak jak napisał kolega muszkatobiasz, jeśli wszystko będzie ok to prawodpodobnie to co ja napisałem.
Może być też tak, że powoli pada sterownik ABS. Jeśli jest problem połączyć się z nim za pomocą VAGa czy innego kompa diagnostycznego to będzie na 99,9% to.
Gran Turismo Iniezione