Rozrusznik na zimnym pali na ciepłym nie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie na zimnym silniku pali od dotknięcia po zagrzaniu silnika, przejechaniu ok 40km już nie odpali musi postać 20min i odpala :/ silnik 1.8 RP automat ma może ktoś z serwisówki schemat instalacji rozrusznika? Myślę, że to wpływ temperatury na któryś element. Wymieniałem już na drugi rozrusznik, zrobiłem kapitalny przegląd wraz z wymianą elektromagnesu i nic
- Paweł Marek
- V.I.P.
konkretniej: co znaczy nie odpala? Rozrusznik nie kręci?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Słychać jak cykają przekaźnika rozrusznik nie stuka, nie kręci zero oznak życia, aku 100% ok
-
- Nowicjusz
Witam, 1.6 SR nie odpala na ciepłym silniku, rozrusznik kręci normalnie ale auto nie chce zaskoczyć. ktoś może pomóc???
Re: Rozrusznik na zimnym pali na ciepłym nie
Sprawdź i ew wymien czujnik położenia wału G 28Zeus35golf4 pisze:Witam, 1.6 SR nie odpala na ciepłym silniku, rozrusznik kręci normalnie ale auto nie chce zaskoczyć. ktoś może pomóc???
-
- Nowicjusz
Re: Rozrusznik na zimnym pali na ciepłym nie
Jeśli masz automat to nie pali dlatego, że rozrusznik umieszczony jest w automacie przy kolektorze wydechowym, od którego się nagrzewa. Ja mam w swoim mk2 ten sam problem - do tej pory nie rozwiązany, jakoś to zawsze przebolewam. Tam powinna być osłona przy rozruszniku, ale takowej nie ma, ktoś zalecił mi nawet do użycia koc azbestowy ale jeszcze się za to nie zabrałem. Także imo wymiana rozrusznika, elektromagnesu, czy innej części nie pomoże.
-
- Nowicjusz
Dzięki na pewno to sprawdze i dam znać czy rozwiazałem ten problem. pzdr
-
- Nowicjusz
Witam ,
Po podłączeniu do kompa wyszła usterka czujnika temperatury wody, czujnik wymieniony i problem rozwiązany
pozdrawiam
Po podłączeniu do kompa wyszła usterka czujnika temperatury wody, czujnik wymieniony i problem rozwiązany
pozdrawiam