Bora problem z centralnym

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Dodiln
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dodiln » sob lis 17, 2012 16:38

Witam wszystkich od jakiegos czasu jestem posiadaczem Bory TDI. Zazwyczaj radze sobie z problemami sam ale tym razem po prostu nie mam pojecia jak sie zabrac do tego. Przeszukiwalem forum ale nie znalazlem odpowiedzi na moj problem a jest on nastepujacy. Centralny z pilota otwiera tylko drzwi kierowcy reszte otwieram przyciskiem w srodku ale zamyka wszystkie. Gdy otwieram z klucza musze przekrecic dwa razy zeby otworzyl wszystkie drzwi. Jak probuje zamknac auto z przycisku wewnatrz nie zamyka dzwi pasazera dokladnie mowiac zamyka ale odrazu odbija. Wiem ze mam padniete mikrostyki albo zimne luty w zamkach z przodu bo nie dzialaja mi swiatla w drzwiach i brzeczek swiatel. I moje pytanie czy to wina zamka kierowcy i mam po prostu go wymienic czy problem tkwi gdzies indziej. Z gory dzieki za pomoc.

Aligator30
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Aligator30 » sob lis 17, 2012 16:53

Dodiln pisze:Wiem ze mam padniete mikrostyki albo zimne luty w zamkach z przodu bo nie dzialaja mi swiatla w drzwiach i brzeczek swiatel. I moje pytanie czy to wina zamka kierowcy i mam po prostu go wymienic czy problem tkwi gdzies indziej
napraw mikrostyki lub zamek do wymiany , a problem zniknie

KAROL 84
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: KAROL 84 » sob lis 17, 2012 17:29

Tak jak kolega wyżej napisał musisz zrobic te luty albo mikrostyki i wtedy jeśli to nie pomoże to szukac dalej. Ale na 90 % to będzie to.

Awatar użytkownika
markus420
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: markus420 » sob lis 17, 2012 19:03

Centralny z pilota otwiera tylko drzwi kierowcy
Może masz włączone selektywne otwieranie drzwi. Próbowałeś dwa razy nacisnąć pilot

Dodiln
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Bora problem z centralnym

Post autor: Dodiln » sob lis 17, 2012 19:48

Przedtem wszystko dzialalo ok a zamki mam uszkodzone od samego poczatku. Selektywne otwieranie mam wlaczone ale za drugim raze zawsze otwieralo wszystkie dzwi teraz nic sie nie dzieje tylko swiatlo w kabinie sie zapala. W takim razie zaczne od wymiany zamka w dzwiach kierowcy. Tylko takie pytanie lepiej kupic uzywany orginal czy nowke zamiennik???

riccardoa
Forum Master
Forum Master
Auto: Bora
Silnik: ARL

Post autor: riccardoa » sob lis 17, 2012 20:11

Dodiln pisze: Tylko takie pytanie lepiej kupic uzywany orginal czy nowke zamiennik???
Najlepiej i najtaniej to spróbować naprawić swój.

Dodiln
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dodiln » ndz lis 18, 2012 05:39

To akurat probowalem i nic z tego. Wymienilem mikrostyk i poprawilem zimne luty ale to nie pomoglo wiec dalej jezdzilem z nie dzialajacym do konca zamkiem az do ostatniego poniedzialku kiedy zaczal mi otwierac tylko drzwi kierowcy dla tego moje zapytanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”