Problem z licznikiem i wskazaniami temperatury i paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W dniu dzisiejszym miałem w swoim golfie 1.9 tdi, AJM, problem z wyświetlaczem fis i licznikiem. Otóż fis w ogóle się nie zapalił, a licznik i wskaźnik temperatury i paliwa ani drgnął. Postanowiłem rozwiązania szukać w skrzynce bezpieczników.Sprawdziłem wszystkie lecz to nic nie pomogło. Po kilku minutach wszystko wróciło do normy. Po przejechaniu dosłownie 2 km liczniki stanęły na wskazaniach z jazdy i nie wróciły już do pozycji wyjściowych. Proszę wszystkich o pomoc. Może ktoś miał już podobny problem.
-
- Użytkownik
Witam sprawdz bezpiecznik 11,15 zrób test wskażników (licznika) vagiem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=467888" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=467888" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok. Dzięki za podpowiedź.Tylko mam pytanie, czy przed przystąpieniem do pomiaru auto powinno być rozgrzane-jeśli tak, to do jakiej temperatury?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Do testu wskaźników nie musi silnik być rozgrzany.zaksa77 pisze: czy przed przystąpieniem do pomiaru auto powinno być rozgrzane-jeśli tak, to do jakiej temperatury?
Chciałem dzisiaj przeprowadzić test licznika i znowu problem. Posiadam czarny kabelek viaken obd kkl line usb interface i system windows 7 64. Próbowałem już wszystkich metod wgrania sterownika i nic. Chciałem ten test zrobić Polskim Vagiem 4.9. i po uruchomieniu wyskakuje mi "niedostępne urządzenie com". Co radzicie?
-
- Użytkownik
W dniu dzisiejszym zrobiłem test Polskim Vagiem 4.9 i wyszło-"854 Wyświetlacz radia na tablicy przyrządów magistrala CAN brak sygnału".
Nie znam się na VAG'u i nie wiem co to oznacza dokładnie.
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
ten błąd masz na radiu czy na liczniku?zaksa77 pisze:W dniu dzisiejszym zrobiłem test Polskim Vagiem 4.9 i wyszło-"854 Wyświetlacz radia na tablicy przyrządów magistrala CAN brak sygnału".
Re: Problem z licznikiem i wskazaniami temperatury i paliwa
Ten błąd wyskoczył mi jak robiłem test nawigacji.
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
zaksa77, problem może leżeć w kiepskiej masie lub słabym styku we wtyczkach licznika.
Punkt podłączenia masy masz tuż pod deską, od strony kierowcy. Możesz też spróbować wyjąć licznik, odpalić silnik i poruszać wtyczkami (zwłaszcza niebieską). Jeśli coś tam nie styka, to licznik powinien raz załapywać a raz nie.
Punkt podłączenia masy masz tuż pod deską, od strony kierowcy. Możesz też spróbować wyjąć licznik, odpalić silnik i poruszać wtyczkami (zwłaszcza niebieską). Jeśli coś tam nie styka, to licznik powinien raz załapywać a raz nie.
Dzięki serdeczne za odpowiedź. Dzisiaj podczas jazdy wyświetlacz fis się pokazał i wskaźniki zaczęły działać, lecz po jakim czasie zaczęła się wariacja przyrządów i znów zero wskazań.
brak styku na wtyczce licznika? jeśli prąd dochodzi (skoro na chwilę ożyły) to sprawdź te wtyczki - wypnij i wepnij, jeśli nie to możliwe ze coś sie dzieje z licznikiem. Z tym, ze żeby być pewnym trzeba by sprawdzić zasilania i masy na wtyczkach licznika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Jak sprawdzić zasilanie i masy przy wtykach?
Dzisiaj zabrałem się za rozebranie licznika i sprawdzenia wizualnego. Niestety wskaźniki ani drgnęły, póki co to fis wyświetla. w Vag'u 4.9 zrobiłem test licznika i żadnych błędów nie pokazał.Już sam nie wiem co robic