Witam jak w temacie mam brak ładowania i rozruchu.
Kable sprawdzilem - pod maską jest ok - rozrusznik sprawny, alternator sprawny
Jak przekręcam kluczyk nie świecą mi się zegary w ogóle(bardzo zadko i jak tak too słabo) - nie swieci się wtedy kntrolka ładowania
A jak przekręcam kluczyk to nie reaguje na niego do odpalania i zaczyna mi piszczeć pierdzieć duży bezpiecznik 60...
O co może chodzić proszę o poradę
brak ładowania i rozruchu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
mejtsko, tuż obok jest temat o wzbudzaniu alternatora poczytaj sobie. Pytanie czy masz jeszcze jakiś akumulator czy tylko czarną skrzynkę po nim.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
akumulator wyjąłem nówkę sztukę od drugiego samchodu - dodam, że odpala na wpelni naladowanym aku ale na kable juz nie ruszy
- Paweł Marek
- V.I.P.
sprawdź ladowanie. Kable do pożyczania prądu masz do kitu skoro na aku zapala a na kablach nie, za cienkie lub maja marne krokodyle
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jak wyżej kolega na pisał za słabe kabelki by odpalił po prostu tylko dziwne że ci rozładowuje aku może po prostu problemy z ładowaniem alternator regulator napięcia czy szczotki
Masz ochotę zajrzyj i zostaw coś po sobie :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=459809" onclick="window.open(this.href);return false;
kupie wzmocnienia zderzaków przód + tyl pod szeroki zdeś tylko ori wchodzi w grę