Rozrusznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrusznik
Witam od pewnego czasu mam problem w moim golfie mk3 1.9D. A mianowicie po przekręceniu kluczyka kontrolki się zapalają i na tym się kończy. Przekręce ze 3, 4 razy kluczyk i samochod odpala. Ostatnio próbując zapalić golfa zaczął pracować prawdopodobnie rozrusznik nie wiedziałem jak go wyłączyć więc zdjąłem kleme z akumulatora i przestał pracować. Po podłączeniu klemy samochód odpalił. Przejechałem 1 km i poczułem jakiś dym, po otworzeniu maski palił sie rozrusznik. Ugasiłem go szmatą odcholowałem samochod do domu. I tu moje pytanie co mam zrobić aby zlikwidować usterkę? wymienić rozrusznik ale czy po wymianie znowu nie będzie zwarcia? czy moze cos innego?
Rozrusznik
skoro się palił, to taniej wyjdzie kupić używkę niż reanimować, chociaż z rzeczami używanymi nigdy nic nie wiadomo. Ale najpierw szukał bym przyczyny tego co się teraz stało, bo szkoda kolejnego rozrusznika, może jakieś zwarcie na kablach?
Rozrusznik
właśnie nie wiem gdzie szukac przyczyny bo zwarcie samo się nie zrobiło. I tu prosze o pomoc gdzie szukac, zeby po wymianie rozrusznika nie byl podobny problem. Kable wyglądają na dobre ogólnie nic dziwnego nie widac.
-
- Użytkownik
Rozrusznik
przyczyn moze byc kilka
na przekazniku styki mogły sie spiec
kostka stacyjki do wymiany (http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=157068" onclick="window.open(this.href);return false;)Adz@r pisze:A mianowicie po przekręceniu kluczyka kontrolki się zapalają i na tym się kończy. Przekręce ze 3, 4 razy kluczyk i samochod odpala.
na przekazniku styki mogły sie spiec
Rozrusznik
kostka wygląda na w miare zdrową ale wymieniłem teraz wymienie rozrusznik so cekawe czy nie bedzie podobnego problemu