uszkodzone spryskiwacze i lusterka ? ( działają oba na raz )

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
carbon_dioxide
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: carbon_dioxide » wt wrz 04, 2012 20:50

Fakt, daleko nie mam, ale z tą gwarancją rozruchową to też różnie bywa, gdy kupujesz jest ok, gdy reklamujesz już cię nie znają :-)
Chyba jednak kupie nową z prawdziwą gwarancją w intercarsie. jak się w końcu za to zabiorę, to dam znać czy to było faktycznie to :D

Awatar użytkownika
carbon_dioxide
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: carbon_dioxide » sob paź 13, 2012 17:09

jak obiecałem, tak też robię - rozwiązałem swój problem i podzielę się co i jak.
jakie miałem dokładnie objawy - kiedy włączałem spryskiwacze przedniej szyby, to uruchamiał się tylny spryskiwacz (bez wycieraczki), przednie wycieraczki pracowały, a spryskiwacz przedniej szyby nic. Dopiero po jakiejś chwili troszeczkę zaczęło pryskać na przód (ale tak bardzo słabo). Spryskiwacze reflektorów cały czas działały jak powinny.
Ponieważ mam też wspomniane spryskiwacze przednich reflektorów, to pompka od spryskiwania szyb znajdowała się z tyłu pojemnika na płyn (dla niezorientowanych, ta pompka z przodu jest do reflektorów), co znacznie utrudniło całą operację. Musiałem poodkrecać inne urządzenia i poodpinać jakieś tam przewody. Czas operacji to jakieś 30-40 minut w masakrycznej ciasnocie, ale da rade samemu :) Drugi raz pewnie zrobiłbym to już w 20 minut :jezor:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”