Problem z Zapłonem kolejny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Montrey1990
- Ma gadane
- Auto: Golf 4 1.9TDi
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Problem z Zapłonem kolejny
Witam Posiadam golfine juz ponad pol roku to jest moja juz druga w pierwszej nie mialem takich cyrkow, dzieje mi sie cos takiego jak przekrece zaplon to nieraz nie zapala sie zadne kontrolki lub zapala sie i zgasna a silnik kreci a nie odpala zalozona mialem kostke stacyjki uzywke i jakis czas byl spokuj przyszly goraczki sie zaczelo notorycznie juz wogule odpalic nie mogłem teraz mam od jakis 2tyg zalozona nowa z topranu i dzisiaj znowu sie to stało nie chcial odpalic ale wrocilem kluczyk odczekalem chwile i zapalił goraczki nie bylo pytanie brzmi gdzie mam szukac przyczyny podejzewam jakis przekaznik ale jakis jest wogule jakis przekaznik od stacyjki czy nie ?? doradzcie mi cos lub jakos pomozcie bede wdzieczny za pomoc:) silnik to 1.8 ABS z wrzesnia 94r
MONTREY xD
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Problem z Zapłonem kolejny xxx
Nie mq przekaznika ktory podaje zasilanie na zaplon czy licznik.
Sprawdz miernikiem czy wychodzi zsilanie z kostki stacyjki bo wyglada to na jej wine.
Wystarczy tez sprawdzic czy dochodzi na cewk zaplonowa zasilanie ze stacyjki.
Sprawdz miernikiem czy wychodzi zsilanie z kostki stacyjki bo wyglada to na jej wine.
Re: Problem z Zapłonem kolejny xxx
Możesz podać szczegóły gdzie sprawdzić? Jaki zacisk, gdzie, kolor przewodu? Wg mnie 12V ze stacyjki dochodzić powinno na czarny przewód w złączu cewki zapłonowej PIN 3, jednak nie jestem tego pewien, gdyż do tego złącza jest też podłączony kabelek z ECU. Tam też jest napięcie.agrala pisze: Sprawdz miernikiem czy wychodzi zsilanie z kostki stacyjki bo wyglada to na jej wine.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Problem z Zapłonem kolejny xxx
Do cewki idzie plus ze stacyjki, masa oraz sterowanie.
Wez do reki miernik to sprawdzisz sam.
Po stacyjce to zazwyczaj czarny kolor a masa to brazowy.
Wez do reki miernik to sprawdzisz sam.
Po stacyjce to zazwyczaj czarny kolor a masa to brazowy.