Problem z rozruchem silnika

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

waldez17
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: waldez17 » pt lut 24, 2012 13:52

Witam.Mam dość uporczywy problem ze swoim golfem III 1993 r,1.6 benzyna.Mianowicie gdy przekręcam kluczyk silnik nie odpowiada,nie kręci.Kontrolki nie przygasają i nie słychać tzw.pyknięcia.Dzieje się tak w większości prób uruchomienia auta lecz nie zawsze i z stąd moje pytanie co to może być,stacyjka,rozrusznik czy coś innego związanego z instalacją elektryczną?

Ypkis
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Ypkis » pt lut 24, 2012 13:56

sprawdź czy połączenia kabli przy rozruszniku. Zapewne zaśniedziały kable. Wyczyść te śruby przy rozruszniku końcówki kabli

Awatar użytkownika
35i
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: 35i » ndz lut 26, 2012 15:24

Kostka stacyjki. Przekręć na zapłon zostaw na luzie i kabelkiem podaj prąd z + na aku do rozrusznika ( tam gdzie idzie wtyczka z grubym czarno-czerwonym kablem na rozrusznik) jeżeli silnik zacznie kręcić to tak jak pisałem. Kostka stacyjki do wymany. no chyba że masz jakiś alarm lub immo wtedy bardziej sprawa się komplikuje.

waldez17
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z rozruchem silnika

Post autor: waldez17 » sob lip 07, 2012 15:40

35i pisze:Kostka stacyjki. Przekręć na zapłon zostaw na luzie i kabelkiem podaj prąd z + na aku do rozrusznika ( tam gdzie idzie wtyczka z grubym czarno-czerwonym kablem na rozrusznik) jeżeli silnik zacznie kręcić to tak jak pisałem. Kostka stacyjki do wymany. no chyba że masz jakiś alarm lub immo wtedy bardziej sprawa się komplikuje.
Tak zrobiłem i silnik kręci bez problemu :grin: Dziękuje za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”