Kodowanie pilotów a różne MHZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, posiadam Golfa mk4 1.9 TDI 101KM. Posiadam go od ponad roku (prezent na 18stke ;D) jest to rocznik 98' ale z powodu takiego że mój ojciec handluje VW to silnik, wnętrze no i ogólnie wszystko oprócz karoserii pochodzi z golfa rok 03'. No i mam taki problem - centralny zamek działa tylko z kluczyka. Mam dwa kluczyki jeden to scyzoryk starszego rodzaju, a drugi to zwykły kluczyk z guzikami. Wyglądają one tak http://img1.oferia.pl/62b55059c524e8501 ... 0275ed.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; oraz http://images39.fotosik.pl/287/f249edaf5ab9214fmed.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;. Po rozebraniu ich okazało się że pracują na falach 433MHZ, a moduł sterowania centralnym zamkiem to 600ileś MHZ. Czy istnieje możliwość aby to się jakoś razem zgrało? Dodam że nie próbowałem jeszcze kodować kluczy.
PODPIS USUNIĘTY PRZEZ ADMINISTRATORA
Najlepiej jak się podepniesz pod komputer i podasz nr komfortu i nr pilota scyzoryka jeśli jest oryginalny, bo to od niego zależy czy będziesz mógł wszystko razem zakodować.
- Pablo Corrado
- Forum Master
Jesteś pewiem?Plewson pisze:Po rozebraniu ich okazało się że pracują na falach 433MHZ, a moduł sterowania centralnym zamkiem to 600ileś MHZ
Bo pierwszy raz cos takiego slyszę.
Sprawdź dokładniej, teoretycznie pilot "jajko" i pilot kluczyk powinny mieć te same częstotliwości.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
^^ Było kilka modeli pilotów http://www.passatplus.de/umbauteile/sch ... /index.htm
Re: Kodowanie pilotów a różne MHZ
Kluczyki się zgadzają, mają po tyle samo MHZ ale niestety "to coś" co odpowiada za sterowanie centralnym zamkiem i odbiera fale pilotów działa na innych MHZ.Pablo Corrado pisze:Jesteś pewiem?Plewson pisze:Po rozebraniu ich okazało się że pracują na falach 433MHZ, a moduł sterowania centralnym zamkiem to 600ileś MHZ
Bo pierwszy raz cos takiego slyszę.
Sprawdź dokładniej, teoretycznie pilot "jajko" i pilot kluczyk powinny mieć te same częstotliwości.
Plewson, daj fotkę "tego czegoś"
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Teraz akurat nie mogę podejść do auta i w sumie nie wiem gdzie to jest umiejscowione ale w tym module chyba zawarty jest także komfort.