Elektryczne ustawianie luster- nie działa lewe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
odebrałem auto z warsztatu robili parę spraw, min naprawa usterki centralnego + montaż blokady zapłonu. Zapewne coś nie podpięli bo nie działa i teraz elektryczne ustawienie lusterka lewego (kierowcy) - prawe działa normalnie. Wcześniej nie było z tym problemu. Czy mogę to jakoś samemu w miarę prosto naprawić, chciałbym odpocząć od warsztatów chwilowo.
odebrałem auto z warsztatu robili parę spraw, min naprawa usterki centralnego + montaż blokady zapłonu. Zapewne coś nie podpięli bo nie działa i teraz elektryczne ustawienie lusterka lewego (kierowcy) - prawe działa normalnie. Wcześniej nie było z tym problemu. Czy mogę to jakoś samemu w miarę prosto naprawić, chciałbym odpocząć od warsztatów chwilowo.
Weryfikacja wady. Jest tak Jak dam dżoja na R to ustawiam PRAWE czyli okej ale jak już dam na L to OBA jednocześnie!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
czyli wady nie ma...takie działanie jest jak najbardziej prawidłowe w mk4
? Nie wiem czy tak wcześniej miałem, ale nie ważne. Jak to prawidłowe? to jak ustawić sobie tylko to kierowcy? :O I po co jest pozycja L i R oraz 0 ? . . .
- Qto
- _
- Kontakt:
Miałeś tylko nie zauważyłeś...kilka razy w miesiącu pojawia się takie pytanie na forumleachim pisze:? Nie wiem czy tak wcześniej miałem, ale nie ważne
no normalnie...leachim pisze:Jak to prawidłowe?
najpierw lewe a później prawe ustawiasz jeżeli nie pasujeleachim pisze:to jak ustawić sobie tylko to kierowcy?
L to ustawienie lewego lusterka (prawe ustawia się synchronicznie)...R to ustawienie prawego lusterka...0 położenie "zerowe" - kiedy nic nie chcemy ustawiaćleachim pisze:po co jest pozycja L i R oraz 0 ?
Tak na marginesie dodam, że czasami warto zajrzeć do instrukcji obsługi samochodu
No nie wierzę, nie wierzę, ależ kombinacja. Dzięki za wyjaśnienie bo już bym mieszał w kablach
A instrukcję właśnie ściągnąłem i poczytałem na ten temat, ale nie rozjaśniało mi to. Dziękuję jeszcze raz .
Jeśli tylko jeszcze mogę- dlaczegoż taki zabieg jest zastosowany? Tzn dlaczego dwa jednocześnie się ustawiają?
A instrukcję właśnie ściągnąłem i poczytałem na ten temat, ale nie rozjaśniało mi to. Dziękuję jeszcze raz .
Jeśli tylko jeszcze mogę- dlaczegoż taki zabieg jest zastosowany? Tzn dlaczego dwa jednocześnie się ustawiają?
- Qto
- _
- Kontakt:
żeby życie ułatwić...jeżeli obydwa lusterka są ustawione prawidłowo, to przestawiając lewe prawe powinno automatycznie ustawić się tak jakbyśmy tego chcieli - teoretycznie, w praktyce wiadomo - często bywa inaczejleachim pisze:dlaczego dwa jednocześnie się ustawiają?