rozrusznik golf 4 w golf 3 gti

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kojot1985
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kojot1985 » wt mar 27, 2012 07:57

Witam serdecznie mój problem polega na tym że szlak trafiło mi rozrusznik więc wymieniłem go na na rozrusznik z golf 4 wszystko plung & paly silink odpalał bez problem prócz tego że kręcił dłużej można powiedzieć że odpalał prawie jak diesel nie sek ale 3 sek i silnik palił ale teraz zaczeło się dziać gorzej jakiś tydzień temu przy odpalaniu kontrolki zaczęły wszystkie przygasać komputer się skasował tak jak zegar w liczniku ale odpalił odziwo bo to mnie zdziwiło ustawienia w radiu się nie skasowały booooo zawsze jak miałem rozładowany akumulator to kasowało się wszystko włącznie z radiem a powiem że sprawdzałem i aku iest wporzo ładowanie alter też więc kurde nie wiem. Wczoraj pojechałem do roboty i dziś rano chciałem auto odpalić i koniec kręcę rozrusznik słuchać aż miło ale wszystko przygasa komp się kasuje silnik zalałem bo było czuć benzynę wkońcu kumpel podpiął mnie i odpali pojechałem zaraz potem na stację zatankować i kurde zdziwko skubanie znów kręci i muli i muli ale po jakiś 2 minutach dzięki Bogu odpalił i teraz nie wiem co mam robić kurde cewka ale ona jest nowa razem z kablami alternator też dobry już naprawdę nie wiem co robić jak ktoś wie niech mi pomoże mój numer gadu 3411755 pozdrawiam i z góry dziękuje aha mk 3 gti 2.0 8v 85kw 115 km czerwiec 1996

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » śr mar 28, 2012 20:05

jak wymieniałeś rozrusznik to przykręciłeś masę silnika

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
kojot1985
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kojot1985 » ndz kwie 01, 2012 07:24

TAK przykręciłem ostatnio dla pewności wziąłem akumulator od ojca nówka i nic dalej to samo :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”