Problem z regulacją elektrycznych lusterek.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomciup
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem pojawił się w golfie 4 mojego taty. Mianowicie elektryczne lusterka działały normalnie, wiadome często się tego nie używa jak jedna osoba jeździ i ustawiła to było. Ale coś się popsuło. Teraz jak chce się ustawić lewe lusterko to i prawe chodzi. A jak prawe się ustawia to jest oki. Tak nie powinno być gdzie pojawił się problem. Jakiś sterownik , czy prędzej kable, czy joystik . Czy ktoś miał taki problem??
VW górą VRa na osrto i Audi A6 na łagodnie.
viewtopic.php?t=153624_
viewtopic.php?t=153624_
tak ma być to jest działanie prawidłowetomciup pisze:Teraz jak chce się ustawić lewe lusterko to i prawe chodzi. A jak prawe się ustawia to jest oki. Tak nie powinno być gdzie pojawił się problem.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- tomciup
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzięki panowie ale wcześniej normalnie było , ja nawet w MK3 mam przełączniki L i R lewe ustawiam i prawe ustawiam a nie lewe z prawym razem , a prawe samo, Tak właśnie działało dlatego się zdziwiłęm że coś się pofikało
viewtopic.php?t=153624_
viewtopic.php?t=153624_
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Gdzies slyszalem ze podobno mozna to wylaczyc. Prawda czy falsz?
Prawda, ja u siebie w MK5 w opcjach komputera mam mozliwosc wyboru. Albo ustawiaja sie oba lusterka osobno, albo prawe ustawia sie w momencie kiedy reguluje lewe.
- tomciup
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
O jak by można to zrobić VAGiem to byłoby super tylko czy ma ktoś ustawienia pokolei co zrobić w MK4 ?
viewtopic.php?t=153624_
viewtopic.php?t=153624_
odłącz aku - możliwe że zapomni o ustawianiu synchronicznym lusterek (nie próbowałem, ale jedno jest pewne że zapomina o regulacji szyb przednich i trzeba mechanizmy uczyć opuszczając i podnosząc obie szyby max do dołu i max do góry)) ale wg instrukcji - należy ustawić najpierw lusterko kierowcy a potem pasażera - wtedy po takim ustawieniu można lusterka ustawiać synchronicznie - czyli regulacja lusterka kierowcy przesuwa i prawe
chłopie a mk3 masz też centralny zamek pneumatyczny co nie znaczy ze w mk4 też tak jesttomciup pisze:ja nawet w MK3 mam przełączniki L i R lewe ustawiam i prawe ustawiam a nie lewe z prawym razem
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
grg474, nigdy nie mialem problemow z szybami czy lusterkami po odlaczeniu aku, tyle ze mam Octavie MK1 ale to to samo co Golf 4.
Ermac20 my tu prawimy o Golfie 4.
Ermac20 my tu prawimy o Golfie 4.
-
- Forum Master
agrala, kolega grg474 ma rację z szybami, że trzeba je opuścić i podnieść, aby po jednym mocnym naciśnięciu opuszczały/podnosiły się do końca. W lusterka tego nie zauważyłem - działają normalnie po odłączeniu.
agrala, co do lusterek - w instrukcji jest napisane - ustawić lusterko kierowcy a potem pasażera - po tak wykonanej czynności możliwe jest przestawianie synchroniczne - skoro tak to znaczy że po odłączeniu aku możliwe jest że ustawiając lusterko kierowcy nie rusza się pasażera (trzeba by odłączyć aku i zaobserwować czy sterujać najpierw lewym lusterkiem przestawia się i prawe) - piszę że możliwe bo nie testowałem ale dokładnie tak samo się uczy szyby.
Wracając do tematu nie wiem w czym ktoś ma problem - wie że najpierw ma ustawić kierowcy to ustawia kierowcy a potem pasażera.
Aha jest jedna sprawa - w modelach z 1997 roku przy włącznikach ;usterek nie z wystającym kuciupem do sterowania tylko kołem sterującym i przyciskami L P - może być instalacja analogowa czyli przyciśniecie L - sterujesz lewym - więc jeśli ktoś bardzo chce miećjak w golfie 3 to nie widzę przeszkody przerobić instalację + zmienić włącznik - będzie tak jak chce
Wracając do tematu nie wiem w czym ktoś ma problem - wie że najpierw ma ustawić kierowcy to ustawia kierowcy a potem pasażera.
Aha jest jedna sprawa - w modelach z 1997 roku przy włącznikach ;usterek nie z wystającym kuciupem do sterowania tylko kołem sterującym i przyciskami L P - może być instalacja analogowa czyli przyciśniecie L - sterujesz lewym - więc jeśli ktoś bardzo chce miećjak w golfie 3 to nie widzę przeszkody przerobić instalację + zmienić włącznik - będzie tak jak chce
- tomciup
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak zacząłem temat o lusterkach tylko dlatego że działały odzielnie lewe samo i prawe samo.A nagle zaczęły razem lewe z prawym. I o to się rozchodzi.
viewtopic.php?t=153624_
viewtopic.php?t=153624_
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
no to pytanie czy chcesz tak jak było - trzeba kombinować jak grg474 napisał...zostaje jak jest (zupełnie prawidłowe działanie) i się przyzwyczaisz...
- tomciup
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No tak to nie taka ważna sprawa da się żyć i przyzwyczaić na nowo. Ale jak było każde oddzielnie to i pewnie da się tak zrobić żeby było spowrotem.
viewtopic.php?t=153624_
viewtopic.php?t=153624_