Problem z kierunkowskazami.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. W moim golfie ostatnio pojawił się problem z kierunkowskazami po prawej stronie. Jak włączę kierunkowskaz to z przodu nie świeci wcale, a w błotniku i z tyłu mrugają szybciej. Myślałem że to wina żarówki, ale wymieniłem na nową i nic, nadal to samo. Myślałem że to wina przerwanego kabla, ale jest cały. Co to może być? Proszę o pomoc.
- jjaworskyy
- Użytkownik
wyciągnij kierunek i zobacz czy z blaszkami w oprawce jest wszystko wporządku
Jeśli masz miernik to skorzystaj z niego. Podczas włączonego kierunku sprawdź czy dochodzi tam w ogóle prąd. Jeśli nie masz miernika to sprawdź prubówką.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Bez wątpienia masa lub plus nie dichodzi do żarówki i trzeba sprawdzić miernikiem czego brakuje i naprawić odpowiedni styk, kabel lub wtyczkę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Poszukuję oprawki, bo to najprawdopodobniej jej wina, tzn. cała jest skorodowana i jeden ze styków się rusza i chowa do środka jak podłączam. Jakby miał ktoś takową na sprzedaż w dobrym stanie lub wiedział gdzie będę mógł kupić to w Bydgoszczy to proszę o PW.