Mam problem z oświetleniem pokręteł od nawiewu podświetlenie zapalniczki i światła w popielniczce. Mam autko od roku i od początku nie działało nie wnikałem w to wcześniej aż do momentu gdy pewnego dnia zadziałało
oświetlenie centralnej konsoli
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam .
Mam problem z oświetleniem pokręteł od nawiewu podświetlenie zapalniczki i światła w popielniczce. Mam autko od roku i od początku nie działało nie wnikałem w to wcześniej aż do momentu gdy pewnego dnia zadziałało
.Trwało to może z 10 minut i zgasło. Rozkręciłem wszystko by sprawdzić żarówki, były dobre z wyjątkiem tej w popielniczce Wymieniłem ją i nic
.Więc moje pytanie brzmi gdzie jest błąd??? Może ktoś z was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc
- Mavrick
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Sprawdz bezpiecznik. W skrzynce bezpiecznikow a dokladniej nad przekaznikami masz pojedyncze kabelki w tkzw. koszyczkach. Znajdz tam kabelki zielono-szare i zobacz czy ktorys moze sie nie wypial. Dodatkowo mozesz zobaczyc rozete na slupku (po stronie kierowcy) moze masa wyskoczyla.
Bezpieczniki sprawdzałem już dwa razy i wszystkie są dobre.kabelki też się nie upaliły.Mam pewną teorię ale nie wiem czy dobrze myślę. Otóż te podświetlenie włącza się kiedy zapalamy światła drogowe więc może tam tkwi problem???
- Mavrick
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Moze jakis spec cos pogrzebal w instalacji. Zdejmij zaslepke po lewo od wlacznika swiatel. Bedziesz mial tam taki dzyndzel wystajacy z przelacznika swiatel. Wcisnij go i wyciagnij przelacznik nastepnie sprawdz czy na wiazce kabli nie ma jakis niefabrycznych przylaczy.
Sprawdzałem i według mnie chyba nikt nic tam nie ruszał. W miarę możliwości postaram się rozebrać całość , chyba że ma ktoś jeszcze jakiś pomysł.