Układ modułu komfortu mk4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Otóż będę zaczynał doposażać moje mk4 , chce zrobić elektryczne szyby i lusterka podgrzewane i elektryczne , mam mk4 98r bez can , moje pytanie brzmi na jakiej podstawie dobierać części . moduł komfortu 1J0959799AH będzie się nadawał ? i silniczki szyb jakie muszą mieć oznaczenia żeby wszystko chodziło , będę musiał wymieniać kluczyk na scyzoryk ? czy może zostać tzw jajko jakie teraz posiadam żeby działał centralny z pilota ?
Otóż będę zaczynał doposażać moje mk4 , chce zrobić elektryczne szyby i lusterka podgrzewane i elektryczne , mam mk4 98r bez can , moje pytanie brzmi na jakiej podstawie dobierać części . moduł komfortu 1J0959799AH będzie się nadawał ? i silniczki szyb jakie muszą mieć oznaczenia żeby wszystko chodziło , będę musiał wymieniać kluczyk na scyzoryk ? czy może zostać tzw jajko jakie teraz posiadam żeby działał centralny z pilota ?
komfort może by c - jakby co mam silniczki pod ten komfort. w dziale faq masz poradę jak to trzeba zrobićkrissMK4 pisze:moje pytanie brzmi na jakiej podstawie dobierać części . moduł komfortu 1J0959799AH będzie się nadawał ? i silniczki szyb jakie muszą mieć oznaczenia żeby wszystko chodziło ,
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Aha a jakie symbole muszą być ? i centralny zamek pewnie musze kupić scyzoryki ale na jaką częstotliwość pod ten komfort
Ostatnio przerabiałem temat:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=440524
Dzięki kolego psilos1, a jak wygląda sprawa z silniczkami od podnośników , że każdy komfort odsługuje pewne silniki , czy wszystkie pasują tylko żeby były bez can czyli 1j0
jest różnica na anglik i uropakrissMK4 pisze: czy wszystkie pasują tylko żeby były bez can czyli 1j0
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
z tego, co sie orientuje to aby nie byly 1C0 - wtedy jest bez CANkrissMK4 pisze:czy wszystkie pasują tylko żeby były bez can czyli 1j0
1J0 sa poszukiwane pod skladane lusterka (zalezy jeszcze od koncowki)
pod lusterka można samemu przerobić - postaram się pokazać kiedyścinek2004 pisze:1J0 sa poszukiwane pod skladane lusterka (zalezy jeszcze od koncowki)
czytalem, kazdy silniczek z poczatkiem 1J... ma TPIC0108B? Te z tylu rowniez?grg474 pisze:pod lusterka można samemu przerobić
ten sam układ jest z tyłu i z przoducinek2004 pisze:Te z tylu rowniez?
Mam takie pytanie , grubszego kalibru , no bo w moim golfie okazało się że niema cana na sterowniku silnika , i będę planował adaptacje , na nowszy z canem , moduł komfortu też będzie musiał być z can ? np jak by tak było ze zmienię ecu i będzie moduł komfortu z can , to na wyświetlaczu fis będą wyświetlane informacje o otwarciu drzwi itp ?