nigdy w życiutomekb3 pisze:stad było moje pytanie czy wyjecie akumulatora może spowodować reset immobilisera?
nie pali- immobilajzer
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie pali- immobilajzer
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
nie pali- immobilajzer
proszę powiedzcie czy jeżeli to immo faktycznie odcina dopływ paliwa, to czy test:
- poluzowanie nakrętki na pierwszym wtrysku
- zaplon i rozruch silnika
- brak wycieku ropy (oznacza że immo odciął dopływ)
- wyciek ropy (przyczyna leży po innej stronie)
da mi 99% pewności postawionej diagnozy?
- poluzowanie nakrętki na pierwszym wtrysku
- zaplon i rozruch silnika
- brak wycieku ropy (oznacza że immo odciął dopływ)
- wyciek ropy (przyczyna leży po innej stronie)
da mi 99% pewności postawionej diagnozy?
- LoLs
- Forum Master

- Auto: bmw
- Kontakt:
nie pali- immobilajzer
coś pomoże sprawdzić możesz czy paliwo dochodzi do wtrysków nie zaszkodzi
na zdjęciu przekaźnik klimy , nie powinno bo urządzenie powinno być przygotowane na taką ewentualność ze aku może kiedyś paść
pompa nie jest diagnozowana bo jest czysto mechaniczna ew co jeszcze mi przychodzi co dał " stonefree " zobacz czy na zaworek na pompie dochodzi napięcie jak odpalasz auto ew odepnij i podaj z aku stały plus i odpalaj może na nim jest odcięcie
na zdjęciu przekaźnik klimy , nie powinno bo urządzenie powinno być przygotowane na taką ewentualność ze aku może kiedyś paść
pompa nie jest diagnozowana bo jest czysto mechaniczna ew co jeszcze mi przychodzi co dał " stonefree " zobacz czy na zaworek na pompie dochodzi napięcie jak odpalasz auto ew odepnij i podaj z aku stały plus i odpalaj może na nim jest odcięcie
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
nie pali- immobilajzer
Gdzie mogę znalezc zaworek i bezpiecznik na pompie?
Czy mogę prosci o wskazanie miejsca na zdjeciu?
Czy mogę prosci o wskazanie miejsca na zdjeciu?
nie pali- immobilajzer
zawór odcinający dopływ paliwa jest pod plastikowym pudełkiem na pompie (moduł immobilisera)
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
nie pali- immobilajzer
Brak paliwa,zapowietrzony układ,nic innego.Żeby się upewnić sprawdź ,czy powrotem z pompy daje paliwo.
Re: nie pali- immobilajzer
serdeczne dzięki dla:
- stonefree
- norek111
- LoLs
- edzio
powodem niedostracznia paliwa do wtrysków był filtr paliwa (cena £10). Dzisiaj filtr został wymieniony i układ odpowietrzony. (zajęło mi to trochę)
tutaj podsyłam zdjęcia opakowania od filtra, może komuś się przyda:

akumulator poszedł ponownie do ładowania.
Dodam jeszcze, że nadal nie mam sygnału dźwiękowego który występował zaraz po wyciągnięciu kluczyka, ale na całe szczęście silnik pracuje.
witam ponownie po trzech tygodniach przerwy. wpadłem tylko dać znać że sygnał dźwiękowy op wyciągnięciu kluczyka wrócił. nie wiem jak to się stało, ale od tak samo od siebie samochód dokonał samonaprawy.
- stonefree
- norek111
- LoLs
- edzio
powodem niedostracznia paliwa do wtrysków był filtr paliwa (cena £10). Dzisiaj filtr został wymieniony i układ odpowietrzony. (zajęło mi to trochę)
tutaj podsyłam zdjęcia opakowania od filtra, może komuś się przyda:

akumulator poszedł ponownie do ładowania.
Dodam jeszcze, że nadal nie mam sygnału dźwiękowego który występował zaraz po wyciągnięciu kluczyka, ale na całe szczęście silnik pracuje.
witam ponownie po trzech tygodniach przerwy. wpadłem tylko dać znać że sygnał dźwiękowy op wyciągnięciu kluczyka wrócił. nie wiem jak to się stało, ale od tak samo od siebie samochód dokonał samonaprawy.