Rozrusznik problemik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin12391
- Nowicjusz
Rozrusznik problemik
Witam
Miałem problem z moim rozrusznikem a minowicie jak chciałem odpalic autko to niby kreci ale po chwili kontrolki gasną licznik i zegar sie kasuje. Mialem tak lilka razy ale ostatnio był spokój. lecz ostatnio problem znowu powrócił i postanowilem cos z tym zrobic a mianowicie odkreciłem tą srube od zasilania i widze ze obok tego jest taka wsuwka a nie ma tam kabla podłączonego a z boku była taka nigdzie nie podłączona wiec to zrobiłem i wyglada na to ze działa juz 2 dzien. A moje pytanie jest takie :
Od czego jest ta wsuwka?
i
Czy to było właśnie to bo to troch dziwne że przez tą wsuwke raz działało a raz nie a dotykac sie nie mogły bo ona jest plastikiem zabudowana.
Jezeli ktos pomoze i bedzie wszystko wiadomo to temat bedzie mozna zamknąc.
Miałem problem z moim rozrusznikem a minowicie jak chciałem odpalic autko to niby kreci ale po chwili kontrolki gasną licznik i zegar sie kasuje. Mialem tak lilka razy ale ostatnio był spokój. lecz ostatnio problem znowu powrócił i postanowilem cos z tym zrobic a mianowicie odkreciłem tą srube od zasilania i widze ze obok tego jest taka wsuwka a nie ma tam kabla podłączonego a z boku była taka nigdzie nie podłączona wiec to zrobiłem i wyglada na to ze działa juz 2 dzien. A moje pytanie jest takie :
Od czego jest ta wsuwka?
i
Czy to było właśnie to bo to troch dziwne że przez tą wsuwke raz działało a raz nie a dotykac sie nie mogły bo ona jest plastikiem zabudowana.
Jezeli ktos pomoze i bedzie wszystko wiadomo to temat bedzie mozna zamknąc.
Golfik 1.8 75KM 93r Mała Bestia ^^,
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rozrusznik problemik
A może zacznij od wyczyszczenia klem aku???
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- marcin12391
- Nowicjusz
Rozrusznik problemik
Ja pytałem czy to mze byc ten kabelek a nie co mam zrobic bo po podłaczeniu tego kabelka to narazi jest OK
- Paweł Marek
- V.I.P.
Rozrusznik problemik
Jeśli chodzi o o kabel czerwono czarny to rozrusznik nie mógł się włączac jeśli był odłączony, więc odłączyłeś go próbując naprawiać. Może był luźny. Jesli chodzi o jakiś inny kabel to daj fotki , podaj jego kolor.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- marcin12391
- Nowicjusz
Rozrusznik problemik
O ile sie nie myle ten kabel na tej wsuwce był czerwono czarny jest on zaraz koło kabla od akumlatora.
A zdjeie jak mi sie uda wstawie jutro rano teraz nie mam za bardzo jak zrobic.
A zdjeie jak mi sie uda wstawie jutro rano teraz nie mam za bardzo jak zrobic.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Rozrusznik problemik
Jesli to czerwono-czarny to on podaje sygnał z rorusznika uruchamiający elektromagnes rozrusznika, gdyby go nie było - odpalenie silnika ze stacyjki nie byłoby możliwe.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- marcin12391
- Nowicjusz
Rozrusznik problemik
to ja juz nie wiem podłaczyłem tą wtyczke i wszystko śmiga choc wczesniej jak była odłączona to raz działało a raz nie