reset komputera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
reset komputera
Witam wszystkich, posiadam mk3 1,8 ADZ i mam następujący problem, rano gdy jest mróz na dworze samochód odpala za pierwszym ale resetuje mi się komputer, mam na myśli km przejechane itd.
Co może być przyczyną? gdy były miejsze mrozy to nie występowało to, akumulator nowy ma rok czasu.
Pozdrawiam
Co może być przyczyną? gdy były miejsze mrozy to nie występowało to, akumulator nowy ma rok czasu.
Pozdrawiam
- Pablo Corrado
- Forum Master
reset komputera
Wskazuje na słaby akumulator. Zmierz ładowanie na aku i przy alternatorze. Tym sposobem sprawdzisz jakie jest ładowanie i czy nie ma za dużego spadku na kablach.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
reset komputera
zmierzyłem dzisiaj napięcie, ma 12,4 v na włączonym silniku 14,5v pokazuje.
Czy to możliwe że poroku akumulator by padł, robię długie trasy więc ma czas na doładowanie
Czy to możliwe że poroku akumulator by padł, robię długie trasy więc ma czas na doładowanie
reset komputera
Skoro odpala to akumulator masz dobry, ładowanie też. Czy przed włączeniem zapłonu masz wyświetlony przebieg?
reset komputera
tak przed włączeniem pokazuje mi km przejechane, ale przy otwieraniu słyszę że centralny ledwo łapie.
Za co odpowiada bezpiecznik 21?
Za co odpowiada bezpiecznik 21?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
reset komputera
jeżeli kasuje się w momencie odpalania to aku słaby...lub zaśniedziałe klemy, przewody masowe...ogólnie reset spowodowany jest spadkiem napięcia, a ten z kolei to słaby aku lub prąd ginący na zasyfiałych stykach
reset komputera
podładowałem akumulator około 2 godzin. Po podłączeniu rozrusznik kręcił jak oszalały, wychodzi na to że akumulator po roku czasu padł powiedzcie jaki powinien być do mojego silnika, jak go brałem facet go niby dobrał mam 45ah na rozruch 400, czy nie jest za mały?
- Paweł Marek
- V.I.P.
reset komputera
Trochę mały przydałby się jakieś 55 AH, np Varta robi po 56 za 3 stówki. ale musisz jeszcze sprawdzić amperomierzem czy samochód nie pożera prądu na postoju, o tym znajdziesz na forum wszystko. Generalnie kupując aku nie szukaj takiego z wysokim prądem rozruchowym, takie sa najmniej trwałe, najlepiej "większy wagowo" ze standardowych typów popularnych marek typu Centra, Varta itp
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.