ok...to jeszcze szybkie pytanie dot. tych lusterek...
jak zdejme lustra zeby wymienic maty to zobacze jakis wystajacy el. silniczka sklapujacego lusterka? tzn jak zweryfikowac czy przelacznik byl wymieniany a lustra sa bez tej funkcji?
jest to wersja highline - byly tam moze w standardzie takie bajery montowane?
problem z zamkniem bagaznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
tutaj masz temat z fotkami powinno pomóc
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Będzie widać ten silniczek. Poszukaj na forum było o tych lusterkach i były zdjęcia.
martinezz123, tak się zastanawiam - wszystkie te opisane rzeczy tak naprawdę są sterowane przez silniczek kierowcy - możliwe ze coś nie tak z silniczkiem lub wiązką tych drzwi - zamiast wydawać na wkłady luster może by tak sprawdzić czy na pewno nie grzeją (osobno kabelkami). Auto to rok 2000 z tego co tam pogadałem i możliwe że komfort będzie albo 1J0 albo 1C0 i wtedy może być już separacja grzania poprzez włącznik lustra wtedy silniczek szyby by miał tu znaczenie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
trafna uwaga 

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
nie wiem ale.. wg mnie za bardzo wierzysz w to że jeżeli jeździło po Niemczech to musi być idealnie sprawne lub nie grzebane. Uwierz, ze często bywałem w landach gdzie włos mi się jeżył na głowie widząc jak Niemiec (tak Niemiec nie Turek czy Rosjanin, czy Polak) drutem coś naprawiał albo na klej.sargon pisze:przypominam ze bohaterem tematu jest mk4 jezdzace po niemczech
To teraz zacznijmy od lusterek. Jeśli jesteś pewny że to auto miało fabryczne lusterka składane i grzane to najpierw zdjąć tapicerkę i sprawdzić czy są podłączone - właśnie zapomniałem zapytać czy w ogóle działa regulacja. Druga sprawa - część grzanych luster grzeje jak włączysz włącznikiem grzania tylnej szyby a część jak ustawisz pokrętło lusterek na grzanie (kwestia wyboru). Wracając do zdjętej tapicerki - jeśli zdejmiesz tapicerkę i wtyczka lusterka ma 7 czy 8 pinów to są składane - jak 5 to elektrycznie regulowane i grzane.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5