Wymiana postojówki GOLF PLUS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
WItam. Wie ktoś jak wymienić postojówke w PLUSIE , jakiś patent na to bo ja nie mam pojęcia Przy okazji prób chyba jedna się spaliła i pisze " FRONT LEFT PARKING LIGHT DEFECTIVE!" Proszę o info. Pozdrawiam.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Wymiana postojówki GOLF PLUS
a wiesz przynajmniej w której części reflektora się ona znajduje? W plusie jest tak samo ciężko z ich wymianą jak w Mk5, najlepiej mieć specjalne wygięte szczypczyki takie jak mają w ASO, jeśli się ich nie ma to najłatwiej idzie z wymianą jak przy prawym odchylisz filtr paliwa a przy lewym wyciągniesz obudowę filtra powietrza
Tak wiem , nawet palcami jestem w stanie złapać, tylko kręci sie w obie strony i nie mam pojęcia w która strone dokładnie?(za co chwycić) Nie mam szczypczyków a po wymianę żarówki do serwisu mi się nie uśmiecha
- doggie
- V.I.P.
ją się po prostu wyciąga, jest na wcisk dlatego kręci się w obie strony, tylko łatwo ciągnąc za kabelki je urwać,
Jeszcze ich nie urwałem , to wystarczy tylko pociągnąć? Jakieś szczegółowe instrukcje bo tego nie ogarniam :/ Dzięki i pozdro.
- doggie
- V.I.P.
czego nie ogarniasz? juz pisałem że całość jest na wcisk, nie ma tam żadnego gwintu, całość się po prostu wyciąga, przy wkładaniu - żarówkę wkłada się w oprawkę i całość wciska, jak będziesz ciągnął za kable to może uda się ci ją wyciągnąć ale duże szanse na urwanie kabliborrego pisze: to wystarczy tylko pociągnąć? Jakieś szczegółowe instrukcje bo tego nie ogarniam
na potwierdzenie moich słów wymiana żarówki pozycyjnej w golfie plus z forum golfa piątki
OK Dzięki , miałem Nissana wcześniej tam było mega prosto. Pozdro Szczęśliwego Nowego
Witam udało się wyciągnąć, zmieniłem na LED Philips (http://allegro.pl/philips-6000k-led-t10 ... 34188.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) ale niestety swiatło raz się pojawiało raz gasło i non stop ten komunikat,o wadliwej żarówce. Zmieniłem na standardową i działa jak należy. Ktoś może wie jakie ledy należy włożyc żeby nie wywalało błędu? Pozdrawiam.
Niestey żadne LED`y nie wchodzą w grę. Mają za mały pobór prądu i dlatego komputer czyta brak żarówki (czyt. obciążenia tego obwodu). Można dołożyć w ten obwód układzik "dociążający" do wartości obciążenia zwykłą żaróweczką, ale to przerost formy nad treścią.
- doggie
- V.I.P.
borrego pisze:Yhym , a z CAN BUS'em ? teraz czytałem że będzie chodziło?
typu canbus będą działać, ja mam w przednich kierunkach takie canbusy 21W
i działają, tylko aby po uruchomieniem auta od razu się świeciły to VCDS-em musisz wyłączyć w centralnym zespole elektryki 09 kodowanie "zimna diagnoza" oraz "zarządzanie energią"
tu masz temat o canbus-ach ale musisz być zalogowany CANBUS LED 21W w Mk5