Nadmiar świateł cofania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nadmiar świateł cofania
Witam, otóż mam problem ze światłami cofania. Zaczęły same świecić , po zgaszeniu silnika. Do tego , gdy wrzucam wsteczny bieg (przy wyłączonym zapłonie ) zapalają się wszystkie kontrolki. Przy włączonym zapłonie, mając wrzucony wsteczny , nie jestem w stanie nic zrobić ze stacyjką,ponieważ nie reaguje . Po odłączeniu czujnika cofania światła nadal się świecą .Proszę o pomoc , jeśli ktoś miał podobny problem .
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nadmiar świateł cofania
Szukaj zwarcia przy włączniku na skrzyni biegów i upewnij się że lampy tylne mają dobrą masę
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nadmiar świateł cofania
co to znaczy? Ze nie zgasisz auta?Pilotek pisze:nie jestem w stanie nic zrobić ze stacyjką,ponieważ nie reaguje
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Nadmiar świateł cofania
To znaczy,że stacyjka nie działała. A tak poza tym dziękuję za pomoc,okazało się,że przyczyną całego zamieszania było zwarcie w instalacji.Kabelki od tylnej tablicy podświetlenia zwarły się z kabelkiem od światła cofania. Na szczęście problem z głowy i wszystko działa jak powinno.Paweł Marek pisze:co to znaczy? Ze nie zgasisz auta?Pilotek pisze:nie jestem w stanie nic zrobić ze stacyjką,ponieważ nie reaguje