Pali żarówki w przednich reflektorach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam panowie jest taki problem pali żarówki mijania i to obie wraz, dzieje się tak po założeniu przekaźników dzieje się tak średnio co dwa trzy tygodnie,raz gdy jechałem w nocy nagle zgasły światła gdy włączyłem długie zaświeciły i zaraz zgasły okazało się że wszystkie żarniki spalone ,co się może dziać???
sprawdź jakie masz napięcie na aku na wysokich obrotach - wygląda to na zbyt wysokie napięciewujek268 pisze:dzieje się tak po założeniu przekaźników dzieje się tak średnio co dwa trzy tygodnie,
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Pali żarówki w przednich reflektorach
ok jutro sprawdzę ale paliło by tylko te drogowe? innych nie pali np.postojowych.
a postojowe też masz na przekaźnikach?wujek268 pisze:innych nie pali np.postojowych.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Miałem kiedyś taki problem. Zawinił regulator napięcia w alternatorze. Podawał 21 V
Masz za wysokie napięcie. Maksymalne jakie może być w aucie bez względu na obroty to 14,4V. Każde inne wyższe powoduje palenie żarówek i zasiarczenie akumulatora.
nie postojowe nie są na przekaźnikach,wymieniłem regulator z innego alternatora zobaczę jak będzie po świętach muszę kupić miernik to pomierzę napięcia,dzięki i WESOŁYCH ŚWIĄT.