golf 3 - nie zamykają się szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
WItam. Wersja 5 dwrziowa. Jak na krótko zamknąć szyby z lewej strony z przodu i tyłu po włamaniu do samochodu. Włamanie było z prawej strony, ale od prawej zamykaja sie i otwieraja w porzadku, a od drugiej strony czyli od lewej (kierowcy) nie zamykają się, ale otwierają się. Na które piny podać napięcie żeby silniczek podniósł się w góre albo jak to zrobić mechanicznie. Jakieś zwarcie było, bo spalony był bezpiecznik zasilający wnętrze i bagażnik, ale wymieniłem go i problem dalej ten sam.
- Paweł Marek
- V.I.P.
masa na 1 plus na 7 i 15, dodanie plusa na 14 zamknie szybę. Ale może kłopot jest z zablokowaną po włamaniu wkładką zamka kierowcy i wystarczy odblokować
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wielkie dzięki. Spróbuję później na parkingu podpiąć zasilania.
Tylko jeszcze pytanko. Nie wiem czy to wina wkładki bo akurat od tej strony co włamali się to okna działają (prawa przod i prawa tyl) a od strony kierowcy nie dzialaja (czyli lewa przod i lewa tyl).
czy to jest ten schemat ? Czy na pewno na 14 plus zamknie okna bo to idzie od przycisku sterowania centralnym zamkiem do silnika.
Tylko jeszcze pytanko. Nie wiem czy to wina wkładki bo akurat od tej strony co włamali się to okna działają (prawa przod i prawa tyl) a od strony kierowcy nie dzialaja (czyli lewa przod i lewa tyl).
czy to jest ten schemat ? Czy na pewno na 14 plus zamknie okna bo to idzie od przycisku sterowania centralnym zamkiem do silnika.
Właśnie zablokowana jest wkładka okazało się jednak, od tej strony co włamanie było.
Czy jest możliwość, żeby w jakiś sposób samą szybę podnieść w górę i podeprzeć ją narazie. Bo chodzi o to, że zjechała na max w dół i nie wiem jak odkręcić ten cały mechanizm.
To zdejmij tapicerki w tych drzwiach żeby dostać się do środka,kluczem 10mm odkręć mocowania (z przodu)mocowanie(z tyłu) i wtedy ręcznie podniesiesz szyby,teraz żeby nie spadły to podstaw kawałek listewki pomiędzy drzwi,a szybe.Stary sposób z malucha.
Jacek
- Paweł Marek
- V.I.P.
repciu, wkładka to szybka naprawa, nie kombinuj tylko najpierw ją odblokuj tak żeby plastyk w zamku z gniazdem na wiosełko klamki był w pozycji neutralnej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.