Nie działa gniazdo zapalniczki, jak naprawić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Ten temat był poruszany, ale nie tak jak ja chce:-) (sprawdzałem)
Od momentu kupna auta zapalniczka nie działała, wcześniej nie przeszkadzało mi to, teraz muszę cb podłączyć.
Podświetlanie jest, bezpiecznik sprawny jest.
Jak wcisnę zapalniczkę do nie odbija,(śrubokrętem trzeba pomóc) sprawdzałem w bagażniku wszystko działa, ale nie będe podpinał w bagażniku cb:-)
Jakie rady?
właśnie gdzieś przeczytałem, że blaszki odgiąć ?
Czy dużo roboty jest by dobrać się do tego?
pozdrawiam
Ten temat był poruszany, ale nie tak jak ja chce:-) (sprawdzałem)
Od momentu kupna auta zapalniczka nie działała, wcześniej nie przeszkadzało mi to, teraz muszę cb podłączyć.
Podświetlanie jest, bezpiecznik sprawny jest.
Jak wcisnę zapalniczkę do nie odbija,(śrubokrętem trzeba pomóc) sprawdzałem w bagażniku wszystko działa, ale nie będe podpinał w bagażniku cb:-)
Jakie rady?
właśnie gdzieś przeczytałem, że blaszki odgiąć ?
Czy dużo roboty jest by dobrać się do tego?
pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
żeby blaszki odgiąć to potrzeba tylko małego płaskiego śrubokręta...
Jeżeli prąd do wtyczki dochodzi (masa też jest) to kombinuj z tymi blaszkami, tylko na wyjętym bezpieczniku bo inaczej spinol murowany
Jeżeli prąd do wtyczki dochodzi (masa też jest) to kombinuj z tymi blaszkami, tylko na wyjętym bezpieczniku bo inaczej spinol murowany
Blaszki odgięte nic nie dało.
Wymontowałem, wszystko dobrze spięte!
Pod ręką miałem żarówkę od świateł postojowych, sprawdziłem czy dochodzi prąd i pupa, nie ma prądu, tylko dziwne, bo podświetlanie popielniczki jest.
Czy ten sam jest bezpiecznik od gniazda w bagażniku ? pytam z ciekawości ?
Nie wiem o co chodzi, może poprzedni właściciel coś kombinował, auto nie przyjechało za wielkiej wody:-) więc przekładka odpada.
Jak do elektryka podjadę to zapewne z 50zł stracę, myślę jak to samemu rozwiązać, najlepiej by było to zrobić ! ale jeszcze np mogę sam doprowadzić prąd np od radia, tylko boje się, że jakieś zwarcie zrobie, bo do wtyku dochodzą 3 kabelki.
Wymontowałem, wszystko dobrze spięte!
Pod ręką miałem żarówkę od świateł postojowych, sprawdziłem czy dochodzi prąd i pupa, nie ma prądu, tylko dziwne, bo podświetlanie popielniczki jest.
Czy ten sam jest bezpiecznik od gniazda w bagażniku ? pytam z ciekawości ?
Nie wiem o co chodzi, może poprzedni właściciel coś kombinował, auto nie przyjechało za wielkiej wody:-) więc przekładka odpada.
Jak do elektryka podjadę to zapewne z 50zł stracę, myślę jak to samemu rozwiązać, najlepiej by było to zrobić ! ale jeszcze np mogę sam doprowadzić prąd np od radia, tylko boje się, że jakieś zwarcie zrobie, bo do wtyku dochodzą 3 kabelki.
- Qto
- _
- Kontakt:
podświetlenie idzie osobnym kablem - szaro/niebieskim - zasilane jest z innego bezpiecznika, więc nic dziwnego.seil pisze:sprawdziłem czy dochodzi prąd i pupa, nie ma prądu, tylko dziwne, bo podświetlanie popielniczki jest.
Może by tak zmienić bezpiecznik nr 41 15A ??
Od gniazda w bagażniku jest bezpiecznik nr 35... 30A
brązowy to masa, szaro/niebieski podświetlenie i czerwono/czarny +12Vseil pisze:do wtyku dochodzą 3 kabelki.
tak to nie kombinujseil pisze:doprowadzić prąd np od radia
Mówisz, że by zmienić bezpiecznik? Sprawdzałem jest dobry.
A może być taka opcja, że ktoś pokręcił coś z elektryką i np inny bezpiecznik jest od gniazda? bądz coś innego jest powiązane z gniazdem?
To co wiem:
-bezpiecznik dobry
-prąd nie dociera
A może być taka opcja, że ktoś pokręcił coś z elektryką i np inny bezpiecznik jest od gniazda? bądz coś innego jest powiązane z gniazdem?
To co wiem:
-bezpiecznik dobry
-prąd nie dociera
- Qto
- _
- Kontakt:
ale zmień go dla pewności, takie przypadki się zdarzają http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=427086" onclick="window.open(this.href);return false;seil pisze:-bezpiecznik dobry
Możliwe jest wszystko także na pewno nie zaszkodzi sprawdzenie wszystkich bezpiecznikówseil pisze:A może być taka opcja, że ktoś pokręcił coś z elektryką i np inny bezpiecznik jest od gniazda?
Teraz już nawet podświetlania nie ma:-) na spokojnie muszę to ogarnąć