Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z obrotami silnika. Golfik na benzynie ma falujące obroty między 600-1300, natomiast po przełączeniu na gaz obroty rosną nieubłaganie ponad 3000obr/min. Silniczek krokowy został wymieniony - bez efektów.
1.8 ABS + LPG = Falujące oraz rosnące obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: 1.8 ABS + LPG = Falujące oraz rosnące obroty
Pod vaga go, sprawdz jak sonda lambda dziala i czy ci sie jakies wezyki od podcisnien nie urwaly
Wysłano z GT-i9100 przez Tapatalk
MK3 ADZ->AGU
W dniu dzisiejszym udało mi się podłączyć Gofra pod vaga, sonda jest sprawna ku mojej uciesze. Ale wyskoczyły dwa błędy: - czujnik położenia przepustnicy gazu; - czujnik położenia wałka rozrządu. Jeżeli chodzi o przepustnice to albo będzie walnięty sam czujnik albo kable, ale gdzie szukać czujnika położenia wałka rozrządu??
Re: 1.8 ABS + LPG = Falujące oraz rosnące obroty
Szczeze to nie wiedzialem ze w tym silniku jest taki czujnik wiec z tym ci nie pomoge
MK3 ADZ->AGU
- Paweł Marek
- V.I.P.
no bo niema tego drugiego czujnika. Czujnik położenia przepustnicy to TPS, jego trzeba było zmienić a nie nastawnik przepustnicy. rambo892, lepiej podaj konkretne numery błędów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.