Po podmianie modułu komfortu dalej nie działa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam cały czas problem z zamkiem centralnym. Nie działa pilot i gdy zamykam drzwi w srodku guzikiem to sie zamkna i zaraz otworza a od pasarzera sie zamkna i sa dobrze. Kazali podmienic moduł na inny wymieniłem i jest to samo, brak reakci pilota na VAG-U. Gdy wyciągam bezpiecznik od el. szyb wtedy działa zamek gdy zamyka sie w srodku ale pilot nie działa dalej. CO to moze być ????? Pomocy!!!!!
PO podmianie modułu komfortu Dalej nie działa!!!
Radio masz dobrze podłączone
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Orgiginalne radio mam na kasety + zmieniarka w bagazniku na 6 CD
Ja krańcówki w zamku są do kitu to też takie cuda z zamkami mogą się dziać. Zamykasz a one się zamykają i za chwile odbijają. Chociaż mogą być też zimne luty.
TO co by należało z tym zrobić jak naprawić to? Sprobowac chociaz czy to pomoze ;/
Na pierwszy rzut zamek który tak świruje. Wyciągasz go, rozbierasz i patrzysz tą płytkę elektroniki z zamka. I trzeba wszystkie luty przelutować na niej. Chociaż nie wiem czemu nie możesz zakodować kluczyka. A tak w ogóle to jak go kodujesz? Vag-iem?
Kurdę tylko tak teraz przeczytałem, że jak wyciągasz bezpiecznik od szyb to działa zamykanie normalnie. A z zewnątrz działa cały czas czy tez z wyjętym bezpiecznikiem od elektrycznych szyb?
Kurdę tylko tak teraz przeczytałem, że jak wyciągasz bezpiecznik od szyb to działa zamykanie normalnie. A z zewnątrz działa cały czas czy tez z wyjętym bezpiecznikiem od elektrycznych szyb?
To wszystkie zamki trzy muszę rozebrac Kodowałem vagim i sposobami takie jak sa na forum jeden kluczyk w stacyjce itp. I tez nie dało sie. Gdy wejde w moduł komfortu w vagu nie wiem jak to opisac to pisze tak po wiesniacku. Wejde w moduł komfortu w vagu i w bloki pomiarowe i 13 blok to gdy klikam na pilot to taka linia powina kicac a wcale sie nie rusza. Gdy wciskam guzik w konsoli kierowcy wyskakujie bląd Sporadyczny zamka centaralnego nie pamietam jaki nr. jak bede wiedzial to zrobie fotki i bedzie najlepiej.
Re: PO podmianie modułu komfortu Dalej nie działa!!!
W tej chwili to już sam zgłupiałem, a moduł wywala jakieś błędy oprócz tego o którym piszesz? Bo może być też tak z wiązka w drzwiach się przetarła i robi zwarcie.
---------929 - - - - - 03A1 Mechanizm zamka centralnego, drzwi pasażera (F221)
- - - - - 930 - - - - - 03A2 Mechanizm zamka centralnego, drzwi tylne lewe (F222)
- - - - - 931 - - - - - 03A3 Mechanizm zamka centralnego, drzwi tylne prawe (F223)
Takie są blędy.
- - - - - 930 - - - - - 03A2 Mechanizm zamka centralnego, drzwi tylne lewe (F222)
- - - - - 931 - - - - - 03A3 Mechanizm zamka centralnego, drzwi tylne prawe (F223)
Takie są blędy.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: PO podmianie modułu komfortu Dalej nie działa!!!
RicS pisze:Ja krańcówki w zamku są do kitu to też takie cuda z zamkami mogą się dziać. Zamykasz a one się zamykają i za chwile odbijają. Chociaż mogą być też zimne luty.
930 tył za kierowca - u mnie problemem był mikro, a dokładnie zimne luty
wedlug mnie masz do rozebrania sporo tapicerki drzwi, a tak z ciekawości zapytam. oświetlenie działa?