gasna lekko swiatla :(

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dropsik9977
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: dropsik9977 » śr lis 02, 2011 19:00

Witam
mam taki maly problem mozna powiedziec dwa... napisze za jednym zamahem ;p

1). Nagle zniknelo mi swiatlo stopu :( bezpieczniki cale swiatla rowniez. Mysle ze to moze czujnik pod pedala hamulca ale nie jestem pewien i czy to moze byc to ? jesli tak gdzie to dokladnie sie znajduje.

2). Ten problem troche wiekszy :) a mianowicie:
Gdy dam gazu (gdy jestem normalnie na luzie) i potem puszcze gaz swiatla mi lekko przygasna a jak dodaje gazu swiatla jakby byly mocniejszy czy powiedzmy normalne.
I tak sie zachowuje cala ekektryka w aucie (tj lampka w suficie diody na licznik co ida, oswietlenie nawiewu itp itd)

PROSZE O POMOC :( przy okazji bede wiedzial co u ojca jest w astrze bo to samo ma ze swiatlami :(

MOJE MK2 16vT BLACK STYLE'S
viewtopic.php?f=87&t=360654&p=4402073#p4402073" onclick="window.open(this.href);return false;

2012 - Chojnice, Lębork, Wilcze Laski, Cult Wilcze, Chojnice
2013 - Nowy Staw, Chojnice, VolksTreffen, 2 Get Air, Vw Mania, Style'D, STS Bydgoszcz, VAG Pojezierze,

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » śr lis 02, 2011 20:20

jak dodajesz gazu to normalne ze światła się robią mocne tak ogólnie to regulator może mieć słabe szczotki i jest to dosyć zauważalne ze jak dodajesz gazu światła robią się mocniejsze
Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2011 21:00 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.

Swap instalacji z grupy VAG .

Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr lis 02, 2011 20:58

dropsik9977 pisze:gdzie to dokladnie sie znajduje
Nad pedalem hamulca masz plastikowy czujnik z ruchomym trzpieniem i dwoma kabelkami, dotyka on ramienia pedału hamulca.Zdejmij wtyczkę i zewrzyj kabelki, jesli zaswiecą stopy wymień czujnik.
dropsik9977 pisze:problem troche wiekszy
Weź miernik uniwersalny i zmierz , w jakim zakresie zmienia się napiecie ładowania.

Raku100
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Raku100 » pn lis 07, 2011 20:47

Dokładnie koledzy mają racje. szczotki rozrusznika.. albo regulator napiecia.. może Ci wahać ładowanie. i dlatego sie tak dzieje..
a ze stopem.. jak bezpieczniki okej to sprawdz żarówki nawet. a a jak bedą okej to wtedy poogladaj ten czujnik.. ale watpie ze to by padlo.

http://vwgolff.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”