Na początku chcę przeprosić za brak profesjonalizmu ale to jest moje pierwsze forum do jakiego się zapisałem

Mój problem dotyczy oświetlenia w bagażniku i centralnego zamka w drzwiach. Mianowicie naprawiałem oświetlenie w bagażniku gdyż od dłuższego czasu nie działało, znalazłem na forum informacje jak to zrobić:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=101595" onclick="window.open(this.href);return false;
Opis i fotki super (u mnie jak się okazało potrzebna była wymiana wyłącznika). Zmierzając do mojego problemu wymieniłem ten wyłącznik i światło działało ale po zamknięciu klapy gasło (co było to naturalną rzeczą) ale po chwili zapaliła się a raczej jarzyło i tak za każdym razem. Sprawdzałem przewody czy nie są gdzieś przetarte i nic nie zauważyłem dodam, że kiedy tak mi jarzyła po włączeniu stacyjki gasła po wyłączeniu stacyjki znów paliła. Problem drugi jaki zauważyłem to taki, że nie działa mi centralny zamek (nie z kluczyka) w prawych drzwiach zamykają lub otwierają się tylko te prawe drzwi kiedy robie to z lewej strony wszystko jest ok.W chwili obecnej odczepiłem oświetlenie bo się marwię, że mi akumulator siądze i jak tak zrobiłem centralny zaczął działać normalnie.
Proszę o poradę w razie jakiś jeszcze informacji pytajcie gdyż możliwe, że mój opis usterki może być nie wystarczalny.