nie pamiętam skąd oryginalnie idzie masa, więc...jeżeli nikt nie poda Ci tego miejsca to będziesz musiał zdjąć któryś ze słupków i pociągnąć dodatkowy kabelek, możesz też spróbować ze środkowej lampki...ona jest na wkrętach także jeżeli da się kabelek pod wkręt to masa powinna być - trochę druciarstwo ale jeżeli nie dowiesz się skąd oryginalnie idzie masa to ciężko będzie wykombinować coś co by druciarstwem nie zalatywało...na pewno lepiej spod śrubki przy lampce niż z punktu masowego na przednich słupkach czy pod kierownicą...tak mi się wydajęszybkivw pisze:doprowadziłem masę i świeci jak marzenie więc ?
Co jest odpowiedzialne za oświetlenie wnętrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
mi diodowe oświetlenie działa prawidłowo...także nie specjalnie widzę związek, co innego jeżeli delikatnie żarzą się pomimo że lampki są wyłączone - to jest normalne zjawisko w przypadku LEDów
ale żadne podświetlenie nie dziala jesli jest wł guzikiem jeśli otworę drzwi to świeci się wszystko tylko nie podswietllenie lusterek doprowadzilem mase z karoserii i swieci wiec gdzie znajde mase odpowiadajaca za podswietlenie lusterek i lampek sufitowych?
gdzie znajdę tą masę ? jest gdzieś w słupku ? bo widać że jej brakuje.. ewidentnie.
gdzie znajdę tą masę ? jest gdzieś w słupku ? bo widać że jej brakuje.. ewidentnie.
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
- Qto
- _
- Kontakt:
bo masa do wszystkich lampek idzie jednym kabelkiem...jak jest słaba to żadna lampka nie będzie działać prawidłowoszybkivw pisze:ale żadne podświetlenie nie dziala
oryginalnie nie wiem skąd jest...ale możesz wziąć ze słupka przedniego lub tak jak pisałem - spod śrubki lampkiszybkivw pisze:gdzie znajdę tą masę ? jest gdzieś w słupku ?
no dobrze, ale czy musze podłączać do każdej z osobna ? czy idzie jeden konkretny do wszytskich ? tylko jaki to będzie kolor?
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
- Qto
- _
- Kontakt:
do obojętnie której doprowadzisz to będzie git (oczywiście zakładając że wszystkie lampki nie świecą bo to świadczy o awarii gdzieś wcześniej...i taką awarię w ten sposób ominiemy)...dlatego twierdzę że najprościej spróbować wsadzić kabelek pod śrubkę środkowej lampki i podpiąć pod brązowy kabelek we wtyczce lampki - będzie gadać to bym zostawił
dzięki kolego wszystko śmiga jak marzenie światełko świeci
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM